Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2020 - Anul XXV, nr. 241 (7546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Itinerantă

Expoziția „Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea”, la Școala Gimnazială Siminicea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziția „Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea” va fi găzduită, timp de o lună, de Școala Gimnazială Siminicea, cu sprijinul directorului acestei instituții, profesor Cristina Miron.

Expoziția încearcă să contribuie la o mai bună cunoaștere a celei despre care revista „Time” din 4 august 1924, pe a cărei copertă apărea fotografia suveranei române, titra: „Maria Windsor Hohenzollern, «O mare regină obişnuită, obişnuită, obişnuită, obişnuit㻓.

Vă reamintim că în urmă cu aproape un an, Muzeul Național al Bucovinei, continuând buna tradiție a parteneriatului cu Muzeul Național Peleș, a vernisat expoziția „Maria a României. Regină și artistă”, cuprinzând tablouri și numeroase alte piese de patrimoniu de mare valoare. Având în vedere situația excepțională în care ne aflăm și faptul că personalitatea Reginei României Mari, un veritabil brand de țară, merită cunoscută de un public cât mai larg, dar mai ales de tânăra generație, o expoziție purtând titlul „Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea”, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu, a început să fie itinerantă din luna octombrie prin mai multe școli, cu precădere din mediul rural.

În cadrul celor 13 panourisunt prezentate repere biografice, aspecte din copilăria Mariei de Edinburgh, fotografii, documente, articole din presa epocii, care pun în evidență activitatea în calitate de veritabilă „Mamă a răniților” pe fronturile Marelui Război, când teribila epidemie de tifos i l-a răpit pe micul prinț Mircea, acțiunile ulterioare în favoarea recunoașterii Unirii de către Marile Puteri, vizitele în Transilvania, Bucovina, Statele Unite și imaginea generală, pe care a lăsat-o posterității.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția „Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea”, la Școala Gimnazială Siminicea.
 Vizualizări articol: 979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția „Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea”, la Școala Gimnazială Siminicea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei