Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 ian 2020 - Anul XXV, nr. 24 (7329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Vineri

Premiera lunii ianuarie la Teatrul „Matei Vișniec” - „curând aici va fi pustiu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacolul „curând aici va fi pustiu” - prima producție din acest an a teatrului sucevean „Matei Vișniec”, are premiera vineri, 31 ianuarie, de la ora 19.00, dar poate fi văzut și în februarie, pe 1 și 20 ale lunii.

„Cu acest spectacol intrăm mai în profunzimea teatrului documentar, prezent pe scena suceveană și prin producții precum Tigrul din orașul nostru și HAH. Un teatru implicat, în care raportul dintre spectacol și realitate are o cheie de descifrare diferită de canoanele clasice. Tema spectacolului este tocmai plecarea masivă a românilor în străinătate, iar impactul care apasă asupra celor rămași aici”, a spus directoarea teatrului sucevean, Carmen Veronica Steiciuc.

Spectacolul a fost montat pe scena teatrului sucevean de actorul, regizorul și dramaturgul Daniel Chirilă, unul dintre cei mai dinamici artiști din România.

Scris cu „c” mic și fără virgulă, titlul acestui nou spectacol este, așa cum ne dezvăluie regizorul, un vers cu rimă albă, un poem documentar despre drama acestei țări.

„M-a interesat mai degrabă ce se întâmplă în familiile celor care pleacă, ce se întâmplă cu cei de acasă, cum se schimbă raporturile, relațiile emoționale etc. Cea mai mare problemă e la copii – sunt foarte mulți care cresc fără părinți, unii fără unul dintre părinți, alții fără ambii, iar efectele se văd și acum, dar mai ales în timp. Perioada copilăriei este cea mai importantă pentru dezvoltarea unui om, iar dacă atunci tu ai contact cu dezechilibre psihologice, asta va conta mult la maturitate. Pornind de aici am început documentarea...”, a explicat Daniel Chirilă.

Textul care stă la baza realizării spectacolului poartă semnătura lui Daniel Chirilă și are ca punct de pornire un studiu efectuat de jurnalista Ruxandra Pătrașcu Maian.

„Teatrul documentar nu are un text prestabilit, se face mai întâi o documentare, un studiu, iar ulterior se creează textul.  Teatrul documentar este una din acele forme care chiar poate schimba mentalitatea oamenilor. Se alege o temă din problemele acute ale societății, care este ulterior dezvoltată și îmbrăcată într-o formă scenică”, a precizat directorul Teatrul „Matei Vișniec” Suceava.

Din distribuția spectacolului fac parte toți actorii teatrului suevean: Clara Popadiuc, Delu Lucaci, Cristina Florea, Diana Lazăr, Cătălin Ștefan Mîndru, Alexandru Marin, Bogdan Amurăriței, Cosmin Panaite, Răzvan Bănuț, Horia Butnaru. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului sau online.

Rezervări bilete: Luni-Vineri-8:00-14:00: telefon 0759 048 677, bilete@teatrulmateivisniec.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiera lunii ianuarie la Teatrul „Matei Vișniec” - „curând aici va fi pustiu”.
 Vizualizări articol: 2004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premiera lunii ianuarie la Teatrul „Matei Vișniec” - „curând aici va fi pustiu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei