Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 247 (7248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moment deosebit

Horațiu Mălăele, Nicu Alifantis și George Mihăiță vin la Dumbrăveni pentru a lansa „Cartea de identitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Localitatea Dumbrăveni va găzdui vineri, începând cu ora 13.00, un eveniment artistico-literar de excepţie. La Centrul Cultural „Mihai Eminescu” se va lansa a opta secvenţă a Turneului „Cartea de identitate”, ce constă într-o donație de carte realizată de Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER). Evenimentul, care este inclus în cadrul Simpozionului „Poeții nemuririi noastre”, va fi moderat de Ioan Cristescu, președintele APLER, iar momentele artistice vor fi susţinute de Horațiu Mălăele, Nicu Alifantis și George Mihăiță.

Acţiunea de la Dumbrăveni este cu atât mai onorantă, dacă ţinem cont că lista celor zece localităţi în care a ajuns turneul este una selectă, respectiv Craiova, București, Bacău, Brăila, Timișoara, Galați, Arad, Buftea și Odorheiul Secuiesc. Bibliotecile din localităţile amintite vor primi în dar peste 1.000 de cărţi din categoria operelor fundamentale publicate de Fundația Națională pentru Știință și Artă a Academiei Române - FNSA, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Tracus Arte și alte edituri ale Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România – APLER.

Trebuie spus că Primăria Dumbrăveni şi primarul Ioan Pavăl au un merit aparte în acest eveniment, fiind iniţiatorii Simpozionului „Poeţii nemuririi noastre”, manifestare în care la loc de cinste sunt poeziile lui Mihai Eminescu, Adrian Păunescu, Grigore Vieru şi Nichita Stănescu.

„Turneul <Cartea de identitate> nu ar fi fost posibil fără sprijinul Loteriei Române. Donația de cărți pe care APLER o face către 10 biblioteci, însumând peste 1.000 de titluri de la editurile membre ale asociației nu este doar un dar, este, în Anul Cărții, un îndemn spre lectură. Poezie, proză, teatru, studii culturale sau albume de artă, dicționare, iată ce conțin cele 1.000 de titluri. Dar, într-o lume globalizantă și o Europă unită ele mai conțin ceva - identitatea artistică. Creația artistică de orice tip duce și un mesaj al originilor, al identității și diversității”, a declarat Ioan Cristescu, președintele APLER.

La rândul său, Ioan Pavăl, primarul din Dumbrăveni, s-a arătat extrem de încântat că acest turneu va poposi în comuna suceveană.

„Este o mare onoare pentru noi să fim incluşi în această listă selectă. Aceasta denotă că la Dumbrăveni cultura este apreciată, iar oamenii din domeniu văd şi apreciază acest lucru. În afara invitaţilor anunţaţi, la eveniment vom avea şi oaspeţi surpriză şi am convingerea că va fi un eveniment memorabil, motiv pentru care invit cât mai mulţi oameni să participe la această acţiune”, a arătat Ioan Pavăl.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Horațiu Mălăele, Nicu Alifantis și George Mihăiță vin la Dumbrăveni pentru a lansa „Cartea de identitate”.
 Vizualizări articol: 1792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horațiu Mălăele, Nicu Alifantis și George Mihăiță vin la Dumbrăveni pentru a lansa „Cartea de identitate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei