Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Expoziţie aniversară de grafică semnată Radu Bercea, lansată la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajuns la o vârstă a împlinirilor, cunoscutul şi îndrăgitul artist plastic Radu Bercea a lansat miercuri o expoziţie de grafică la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului. Devenit un reper al artei din Bucovina şi un punct de sprijin al acestor tărâmuri culturale, artistul Radu Bercea a prezentat publicului o adevărată colecţie de grafică, cu personaje desprinse în mare parte din lumea reală.

Expoziţia care a avut loc miercuri, începând cu ora 16.00, i-a adunat în cadrul muzeului humorean pe iubitorii artei pictorului consacrat, care i-a încântat de-a lungul anilor cu frumuseţea lucrărilor sale. Cuvântul de început i-a aparţinut directorului Casei de Cultură din Gura Humorului, Sever Dumitrache, care a vorbit despre personalitatea autorului. Omul de cultură Constantin Bulboacă a ţinut să precizeze: ”Expoziţia constituite o bucurie pentru toţi cei veniţi să contemple aceste chipuri, prezentate prin filtrul personalităţii lui Radu Bercea. Chiar dacă timpul biologic este limitat, artistul reuşeşte să-l învingă prin tot ceea ce face în creaţia sa.”

Expoziţia aniversară, lansată chiar în ziua împlinirii autorului a venerabilei vârste de 79 de ani, conţine imagini cu personalităţi ale lumii contemporane, de la actori precum Louis de Fines sau personaje ca Mr. Bean, la controversatul preşedinte american Donald Trump, într-un mod fin ironic, pentru că artistul a pătruns pe tărâmuri care depăşesc trăirea românească, fiind prezent în tot ceea ce-l înconjoară.

 

Artistul a fost răsplătit cu distincţia ”Meritul Bucovinei”, pentru întreaga activitate

Prezent la lansare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă l-a omagiat pe autor, oferindu-i o distincţie din partea instituţiei. El s-a adresat celor prezenţi: ”Sunt foarte onorat pentru că mă aflu în această zi deosebită la acest vernisaj al artistului Radu Bercea, apreciat de o ţară întreagă şi pe plan internaţional. Vreau să vin cu această ocazie şi să-i transmit salutările conducerii Consiliului Judeţean Suceava şi pentru deosebitele realizări să-i înmânăm astăzi distincţia <Meritul Bucovinei> domnului Radu Bercea, să-i urăm sănătate şi să-i mulţumim pentru tot ce a făcut de-a lungul vieţii sale.”

Vizibil emoţionat, Radu Bercea a ţinut să-şi arate recunoştinţa celor care au fost în permanenţă alături de el şi de creaţia sa: ”Vreau să vă mulţumesc că aţi fost astăzi alături de mine, mulţumesc Centrului Cultural Bucovina şi Centrului Cultural Gura Humorului, precum şi Consiliului Judeţean Suceava şi tuturor celor care m-au apreciat de-a lungul timpului.”

În cadrul evenimentului a fost lansată lucrarea ”Memoria retinei”, o carte album cu grafică semnată de Radu Bercea, reprezentând o selecţie a lucrărilor realizate de autor în ultima perioadă. Atmosfera a fost întregită de un program artistic, susţinut de formaţia de muzică veche ”Zicălaşii” din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie aniversară de grafică semnată Radu Bercea, lansată la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţie aniversară de grafică semnată Radu Bercea, lansată la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei