Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Artistul plastic Alexandros Karciucas Pintilii revine la Fălticeni cu o expoziţie personală, după cinci ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artistul plastic Alexandros Karciucas Pintilii revine la Fălticeni, după cinci ani, cu o expoziţie personală care cuprinde 31 de lucrări în acuarelă realizate în anii 2017 și 2018. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 7 septembrie, la ora 17:00, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni. Prezentarea expoziţiei va fi făcută de graficianul Mihai Pânzaru PIM.

Artistul plastic Alexandros Karciucas Pintilii s-a născut în Fălticenii Vechi, pe 21 octombrie 1985, talentul în artă fiind moştenit de la tatăl său, alături de care a pictat câteva biserici. Pasiunea pentru stilul bizantin în pictarea icoanelor vine din legătura pe care artistul o are cu Grecia, prin originea mamei sale, dar şi pentru că a locuit o perioadă în această ţară. Talentul său de plastician se vădeşte pregnant şi în tehnica acuarelei, căreia i s-a dedicat în ultimii anii. Este autorul mai multor icoane şi lucrări în acuarelă care se află în colecţii particulare atât în ţară, cât şi în străinătate (Canada, Israel, Grecia, Italia, Australia), dar şi în colecţiile unor mari actori, precum Vladimir Găitan şi Medeea Marinescu.

Graficianul Mihai Pânzaru PIM spunea la una dintre expoziţiile tânărului Alexandros Pintilii Karciucas că acesta a demonstrat pe deplin faptul că „acuarela este o tehnică rafinată”, care se impune prin „transparenţa cromatică” şi „suavitatea nuanţelor”. Tot maestrul PIM a adăugat că pictura icoanelor în stil bizantin i-a conferit artistului din Fălticeni o anumită disciplină, dar acuarela îi permite să evadeze şi să se exprime prin „armonii cromatice” şi „sugestii monocrome cu variaţiuni de griuri”.

 

Expoziţii în ţară și peste hotare

Alexandros Karciucas Pintilii lucrează în continuare „cu drag şi cu pasiune” şi continuă, prin lucrările sale, să bucure ochii şi sufletele multor iubitori de frumos, de artă. Printre expoziţiile personale ale artistului amintim: 2013 - “Lumini și umbre”, Muzeul de Arta „Ion Irimescu” Fălticeni; 2014  - ”Orașe în acuarelă”, Iulius Mall Suceava; 2018 Restaurantul Athanassios – Brașov. Expoziţii de grup mai recente: 2016 - Selectat la Bienala Internaţională de acuarelă din Belgrad Galeria A; 2016 - Invitat la Bienala Internaţională de acuarelă din Salonic; 2017 - Expoziţia „Mediteranean” Roma, „Galeria della Biblioteca Angelica”, alături de maeștri ai acuarelei din Spania, Italia, Grecia; 2018 - Expoziţia „Aqua Sincron” București, „Galeria Luceafărul”; 2018 - Expoziţia „Mediterráneo” Madrid, Centrul Cultural „Eduardo Úrculo”; 2018 - Expozitia „The Long Gallery”, Hanbury Hall - Birmingham, Anglia, alături de membrii Societăţii Acuarelei din Birmingham. În anul 2017, Alexandros Karciucas Pintilii a devenit membru al Birmingham Watercolor Society.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul plastic Alexandros Karciucas Pintilii revine la Fălticeni cu o expoziţie personală, după cinci ani.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artistul plastic Alexandros Karciucas Pintilii revine la Fălticeni cu o expoziţie personală, după cinci ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei