Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 dec 2017 - Anul XXII, nr. 286 (6702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune lăudabilă

Periplu prin judeţ al expoziţiei itinerante „Eroul Necunoscut”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziţia fotografică itinerantă „Eroul Necunoscut”, care aparţine Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, a ajuns de joi, 14 decembrie, în comuna Baia, la căminul cultural din localitate. Expoziţia a poposit deja pentru diferite perioade de timp şi la Muzeul de Istorie din Suceava, la Cornu Luncii - Păiseni şi la Colegiul Militar Naţional „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Expoziţia cuprinde peste 300 de fotografii care imortalizează sugestiv momente de luptă eroice ale ostaşilor români din Primul Război Mondial, monumente istorice ridicate în cinstea celor care s-au jertfit pentru înfăptuirea Marii Uniri de la 1918.

Expoziţia nu a ajuns întâmplător la Baia, activitatea făcând parte din manifestările prilejuite de marcarea a 550 de ani de la lupta glorioasă a domnitorului Ştefan cel Mare de la Baia.

Joi, 14 decembrie 2017, reprezentanţi ai Filialei Judeţene Suceava Cultul Eroilor “Regina Maria” au participat la sesiunea de comunicări a elevilor şcolilor gimnaziale din localitate, cu tema „Bătălia de la Baia”. Participarea s-a făcut la invitaţia primarului comunei Baia, Maria Tomescu, şi a profesorilor din localitate.

La finalul simpozionului, reprezentanţii Asociaţiei Cultului Eroilor au înmânat 34 de diplome de excelenţă unor elevi şi personalităţi marcante ale comunei Baia care au promovat cultul demnităţii naţionale şi care au susţinut activităţile specifice.

În aceeaşi zi, membrii Filialei Judeţene „Plăieşii” a Cultului Eroilor au acordat 20 de diplome de excelenţă pentru conduită civică şi patriotică elevilor de la Şcoala Gimnazială Fântâna Mare care sunt membri ai Fundaţiei „Ştefan cel Mare”, coordonată de profesorul Vasile Popa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Periplu prin judeţ al expoziţiei itinerante „Eroul Necunoscut”.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Periplu prin judeţ al expoziţiei itinerante „Eroul Necunoscut”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei