Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 dec 2017 - Anul XXII, nr. 286 (6702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

„Mulţam fain, Suceava”

O întâlnire de suflet, ”Acasă de Crăciun”, cu artistul Ştefan Hruşcă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc joi, 14 decembrie, o întâlnire de suflet, ”Acasă de Crăciun”, între suceveni şi artistul Ştefan Hruşcă. Cele mai frumoase colinde tradiţionale, interpretate în cea mai sinceră şi autentică manieră, au încălzit din nou inimile publicului care a venit în număr mare la spectacol. Vocea care întregeşte de peste un sfert de veac magia sărbătorilor de iarnă, inegalabila voce a lui Ştefan Hruşcă, artist care de curând a împlinit 60 de ani, s-a făcut din nou auzită spre bucuria ascultătorilor suceveni care au cumpărat un bilet şi au venit să vadă un spectacol de calitate, în semn de respect pentru artist, pentru ceea ce oferă el, mângâietoarele colinde româneşti, maramureşene şi nu numai, interpretate într-un mod unic.

Sucevenii şi-au deschis sufletele pentru a primi cu drag colindul străbun adus de Ştefan Hruşcă. Într-un decor de iarnă (măcar fundalul era cu brazi încărcați de nea şi zeci de steluțe aurii... dacă afară nu avem zăpadă), artistul cu chitara a păşit pe scena din Suceava, cu zâmbet şi voie bună, interpretând colinde foarte cunoscute, printre care: „Flori de măr”, „A nins”, „Florile dalbe”, „Trei păstori”, „Linu-i lin”, „Sfântă-i Sara de Crăciun”, „Cerul şi pământul”, „Afară ninge liniştit”, „Coborât-a coborât”, „Cetiniţă, Cetinioară”, „Colindăm, Doamne, Colind”, „Deschide uşa creştine”, “Ziurel de ziuă” etc.

 

Publicul a cântat mai multe refrene la îndemnul lui Ştefan Hruşcă

Cântate mereu cu aceeaşi sensibilitate, colindele interpretate de Ştefan Hruşcă şi-au dobândit statutul de veritabilă tradiţie autohtonă a sărbătorilor de iarnă. Artistul a fost acompaniat pe scenă de Mario Florescu la instrumente de percuţie şi Radu Rotaru la clape.

Artistul i-a dedicat şi Regelui Mihai I, „un exemplu de demnitate”, o piesă muzicală cu o încărcătură emoțională deosebită,, „Rugă pentru părinți”, pe  versurile poetului Adrian Păunescu. Ştefan Hruşcă nu a uitat să povestească despre anii copilăriei, despre colindele „aduse de la mine de-acasă, colinde care ne adună laolaltă în Postul Crăciunului ca să ne facă mai buni un an întreg”. Artistul a îndemnat şi publicul să colinde, să cânte împreună cu el, iar sucevenii au fost receptivi şi au trăit fiecare moment cu inima deschisă, răsplătindu-l pe artist cu aplauze îndelungi. „Mulţam fain, Suceava”, a spus de mai multe ori pe scena suceveană Hruşcă. În holul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, după concert, artistul a oferit cu amabilitate zeci de autografe fanilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O întâlnire de suflet, ”Acasă de Crăciun”, cu artistul Ştefan Hruşcă.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O întâlnire de suflet, ”Acasă de Crăciun”, cu artistul Ştefan Hruşcă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei