Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2014 - Anul XIX, nr. 196 (5705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pentru eroii de ieri şi de azi

Ziua Independenţei Ucrainei, marcată printr-o slujbă solemnă la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consulatul General al Ucrainei la Suceava, împreună cu Uniunea Ucrainenilor din România (UUR)– Filiala Suceava şi Parohia misionară ucraineană „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, a marcat duminică, 24 august, cea mai importantă sărbătoare naţională ucraineană, Ziua Independenţei Ucrainei, printr-o slujbă solemnă şi un moment comemorativ închinat eroilor de ieri şi de azi.

 

La slujba solemnă, oficiată în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, au participat, alături de Ex. Sa Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava, şi de soţia sa, Nadia Boiechko, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, subprefectul Atanasă Nistor, dar şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, generalul Ion Burlui.

Membrilor comunităţii etnice ucrainene sucevene, în frunte cu preşedintele UUR - Filiala Suceava, Boreslaw Ştefan Petraşuc, li s-au alăturat credincioşi şi oaspeţi din Ucraina, între care şi membrii grupului „Menestrel”, de la Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych”, din Cernăuţi.

Dacă în anii anteriori Ziua Independenţei Ucrainei (24 august, ziua în care, în anul 1991, Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene a adoptat Declaraţia de Independenţă a Ucrainei - care a încoronat lupta de secole a poporului ucrainean pentru dreptul de a avea propriul stat, cu drepturi depline al comunităţii internaţionale) era sărbătorită prin manifestări artistice, anul acesta, în contextul situaţiei tensionate din Ucraina provocate de luptele din regiunile separatiste, celebrarea s-a limitat la o slujbă solemnă şi la un moment comemorativ dedicat eroilor.

În curtea Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” există o cruce ridicată atât în memoria eroilor români şi ucraineni care s-au jertfit în cele două mari conflagraţii mondiale, cât şi a victimelor foametei din Ucraina din anii 1932- 1933. Slujba solemnă şi slujba de pomenire de duminică le-a fost închinată lor, dar şi eroilor care-au căzut în confruntările recente pentru păstrarea integrităţii statale a Ucrainei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Independenţei Ucrainei, marcată printr-o slujbă solemnă la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Suceava.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Independenţei Ucrainei, marcată printr-o slujbă solemnă la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei