Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2014 - Anul XIX, nr. 196 (5705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Ice Bucket Challenge”

Provocarea găleţii cu apă rece şi gheaţă turnate în cap a ajuns şi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Provocarea găleţii cu apă rece şi gheaţă, cunoscută sub numele de „Ice Bucket Challenge”, a ajuns şi la Suceava, de la persoane simple la unele cu notorietate intrând în acest joc al cărui scop iniţial a fost acela de a stânge donaţii pentru cercetarea în domeniul sclerozei laterale amiotrofice (ALS).

Inedita metodă a devenit virală pe internet, în toată lumea, iar în conturile companiei care a lansat această provocare în scopuri umanitare s-au strâns până în prezent peste 65 de milioane de dolari.

Au intrat în joc nume mari la nivel mondial, de la foşti preşedinţi de state, la cântăreţi de top, sportivi, politicieni şi vedete de televiziune.

Iar isteria „Ice Bucket Challenge” a ajuns şi în România, reţelele de socializare fiind asediate cu filmuleţe cu români care îşi toarnă sau li se toarnă în cap găleţi cu apă şi gheaţă.

Andreea Esca, Loredana, Pepe, Andra, Mihai Bendeac, Adrian Mutu şi mulţi alţii au acceptat provocările primite şi, la rândul lor, au provocat alte vedete să recurgă la acest gest şi să facă o donaţie umanitară.

Jocul a fost folosit şi pentru alte cauze umanitare, iar pentru mulţi găleata în cap a devenit o banală „leapşa” pe internet, aceştia uitând de scopul iniţial al acestei campanii: donaţiile.

 

„Ice Bucket Challenge”, varianta de Bucovina

Luptătorul de MMA (arte marţiale mixte) şi vicecampionul european de Sambo Combat Gheorghe Ignat s-a aflat pe lista celor provocaţi de către sportivul Ionuţ Atodiresei, cunoscut sub porecla de Pitbull, din galele Local Kombat.

Ignat, alias „Ursul Carpatin”, a acceptat provocarea, însă a făcut-o într-un stil original.

„Am văzut că la Bucureşti se poartă găleţi, lighenaşe şi găletuşe. Ionuţ (n.r.-Atodiresei), te rog să reţii că o vom face în stil bucovinean”, i-a transmis Ignat lui Atodiresei, după care cu un furtun a umplut cu apă cupa unui excavator, turnând şi doi saci mari de gheaţă.

Iar apoi, s-a băgat sub cascada de apă rece ca gheaţa care curgea din cupa utilajului.

La rândul său, Ignat i-a provocat pe luptătorii Cătălin Moroşanu - ”Moartea din Carpaţi” şi Sebastian Ciobanu, ambii de la „Scorpions” din Iaşi, şi pe antrenorul acestora, Mihai Constantin.

Înainte de duşul rece, Ignat nu a uitat de scopul umanitar al acestei provocări şi a transmis un mesaj. “Vreau să îndemn pe toată lumea să donăze sânge către centrele de transfuzii din România. Este mare nevoie de sânge”, a declarat luptătorul, mărturisind că săptămâna această urmează să mobilizeze mai mulţi prieteni şi colegi şi să meargă să doneze sânge la Suceava.

 

Senatoarea Steliana Miron şi-a provocat colegii din Parlament

Şi senatoarea Steliana Vasilica Miron a postat pe contul ei de Facebook un filmuleţ în care intră în lanţul „Ice Bucket Challenge”, provocată fiind de reprezentanţii unei televiziuni centrale.

După ce i-a fost turnată o găletuşă cu apă cu gheaţă în cap, senatoarea a anunţat că a donat 500 de euro către o fundaţie care se ocupă de problemele copiilor suferinzi de cancer. 

“Problema copiilor care suferă de cancer trebuie tratată cu cea mai mare seriozitate! Un gest şi o mică donație pot salva o viață! Aşa putem fi alături de ei!”, a scris senatoarea pe contul ei de Facebook, provocându-şi colegii din Parlament să îi urmeze gestul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Provocarea găleţii cu apă rece şi gheaţă turnate în cap a ajuns şi la Suceava.
 Vizualizări articol: 4787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 9 voturi
Provocarea găleţii cu apă rece şi gheaţă turnate în cap a ajuns şi la Suceava3.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 aug 2014, 15:11:55
Noroc ca-si toarna apa in cap , si se mai aude de alesii natiei , pe cind cenusa cu rahat .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei