Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2014 - Anul XIX, nr. 196 (5705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spectacol

Astă seară, centrul municipiului Suceava este învăluit de acordurile muzicii clasice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii artişti ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” vor încânta astă seară sucevenii cu două ore de muzică în aer liber, în centrul Sucevei. Astfel, pe esplanada Casei de Cultură, de la ora 18.00 până la ora 20.00, vor susţine recitaluri violonişti şi chitarişti. În intervalul orar 19.00-20.00, în foişorul din Parcul Central va cânta un cvartet de coarde, iar în Piaţa "La Steaguri", un trio de suflători la corn şi clarinet, acompaniaţi de pian. Spectacolele de astă seară sunt de fapt o avanpremieră a concertului de mâine, „Simfonii de toamnă”, oferit sucevenilor de Clubul Rotary Suceava Bucovina.

Preşedintele clubului pentru perioada 2014-2015, Mihai Maxim, arată, într-un comunicat de presă, că cele trei mini-concerte nu numai că vor crea astă seară în centrul Sucevei „o atmosferă boemă, în acorduri de muzică clasică”, dar arată şi susţinerea acordată de Clubul Rotary Suceava Bucovina „tinerelor talente autentice sucevene”. Potrivit lui Mihai Maxim, în perioada 2009-2012 violonistul Cristian Ruscior şi pianistul Laur Hreniuc au beneficiat de câte o bursă anuală de 500 euro, iar flautista Dinuţa Costache primeşte, din anul 2013, o bursă anuală de 1.000 euro pentru a-şi continua studiile la Viena.

„Îi invităm pe toţi sucevenii iubitori de muzică clasică luni seara la o plimbare prin centrul oraşului”, a spus Maxim.

 

Mâine, o orchestră de 50 de artişti va interpreta pentru suceveni piese celebre

Invitaţia este valabilă şi pentru marţi, 26 august, deoarece de la ora 19.30 începe a treia ediţie a „Simfoniilor de toamnă”.

Potrivit lui Mihai Maxim, „anul acesta, sucevenii vor petrece o seară memorabilă în compania artiştilor de la Filarmonica de Stat Botoşani”. În repertoriul pregătit pentru această ediţie a evenimentului sunt incluse piese ale compozitorilor Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, J. Strauss, Sostacovici, Georges Bizet, Fr. Suppe şi mulţi alţii.

„Momente magice vor fi oferite sucevenilor de Mirel Manea, prim-trompetist, şef de partidă, la Filarmonica de Stat Botoşani şi prim-tropetist al Grande Orchestra Sinfonica Verdi, în Bracigliano, Italia. Oraşul Suceava va răsuna, pentru câteva ore, sub bagheta dirijorului Daniel Manasi, Concert Maestru al Orchestrei de Cameră Radio, iar orchestra va reuni 50 de artişti de elită”, a afirmat preşedintele Rotary Club Suceava Bucovina.

Concertul va avea loc în zona centrală, pe esplanada Palatului Administrativ Suceava. Accesul în zona cu scaune va fi pe bază de invitaţie. Invitaţiile sunt oferite gratuit sucevenilor, de către membrii Clubului Rotary Suceava Bucovina.

Mesajul din acest an al acţiunii Rotary este „Dăruiţi comunităţii împreună cu Rotary”. Parteneri în organizare sunt Betty Ice, Grupul de firme Calcarul, Centrul de Diagnosticare Explora şi Prolisok.

Clubul Rotary se defineşte ca „o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunității”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astă seară, centrul municipiului Suceava este învăluit de acordurile muzicii clasice.
 Vizualizări articol: 2508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Astă seară, centrul municipiului Suceava este învăluit de acordurile muzicii clasice5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei