Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2014 - Anul XIX, nr. 178 (5687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Prietenie

Diplomă de onoare din partea ”Club for UNESCO of Piraeus and Islands” pentru vămeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, localnicii din comuna suceveană Vama și cei ai insulei grecești Evia au făcut primii pași spre o prietenie ce se dorește a fi de lungă durată și fructuoasă din punct de vedere cultural. Sub egida ”Club for UNESCO of Piraeus and Islands”, la Vama a avut loc primul schimb cultural între partea greacă și cea română. Demersul a fost posibil datorită prof. Liviu Boșneag, de la Clubul Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, care a sesizat compatibilitatea culturală dintre grecii din Evia și bucovinenii vămeni și a propus colaborarea dintre părți.

O delegație de 50 de persoane din Evia, formată din dansatori ai Ansamblului ”Sf. Ana” și oficiali, a vizitat zona Vama. Delegația a fost condusă de directorul cultural Nia Komboruzu din partea ”Club for UNESCO of Piraeus and Islands”, directorul Stilianu Stilianos al Ansamblului ”Sf. Ana” și managerul coordonator cultural Afrodita Skendos.

Oaspeții greci au fost cazați la pensiuni din comună, au vizitat mănăstirile din zonă și alte câteva obiective culturale. Grecii s-au declarat încântați de ospitalitatea din Bucovina, zonă pe care au vizitat-o pentru prima oară și au ținut să remarce, prin vocea directorului Komboruzu, compatibilitatea culturală, istorică și religioasă între cele două popoare.

Sâmbătă seară, dansatorii din Evia și Vama au susținut, la Căminul Cultural din comună, un spectacol folcloric. Dansatorii greci au etalat costume populare vechi de peste 150 de ani, cu accesorii originale din aur și au prezentat în aplauzele publicului vămean dansuri tradiționale greceşti. La rândul lor, vămenii din ansamblul ”Cetina” au prezentat cele mai frumoase costume populare vechi din comună, cântece și dansuri specifice zonei și au fost aplaudați intens de colegii greci.

La finalul reuniunii, primarul comunei Vama, Nicolai Baltag, a primit o diplomă de onoare pentru contribuția la promovarea interculturalității, din partea președintelui ”Club for UNESCO of Piraeus and Islands”, Ioannis Maronitis, iar delegațiile și-au dăruit reciproc coșuri cu produse tradiționale din zonele lor.

Deși acțiunea de la Vama a constituit doar un prim pas în relația celor două părți, primarul comunei sucevene a anunțat că există deja intenția unei înfrățiri între Vama și o localitate din insulă. ”Deși abia ne-am cunoscut, am devenit deja buni prieteni. În 2015 vom continua schimbul cultural cu o vizită a vămenilor în Grecia, apoi vom derula schimburi turistice și între timp am convenit să începem și demersurile de înfrățire. Sunt oameni deosebiți, există multe compatibilități și țeluri comune între noi și am considerat împreună că putem stabili o colaborare frumoasă pentru viitor”, ne-a declarat primarul din Vama. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplomă de onoare din partea ”Club for UNESCO of Piraeus and Islands” pentru vămeni.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Diplomă de onoare din partea ”Club for UNESCO of Piraeus and Islands” pentru vămeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei