Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2014 - Anul XIX, nr. 135 (5644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Lansări de carte, dezbateri educaţionale, expoziţii, la Zilele Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc au loc, în perioada 12-14 iunie, mai multe lansări de carte, dezbateri educaţionale, prezentări de proiecte, activităţi cuprinse în programul „Zilele Colegiului”. Nu a fost trecută cu vederea nici Ziua Mediului (5 iunie), inclusă în paleta de acţiuni a colegiului, marcată de elevii câmpulungeni prin prezentarea unor proiecte de mediu, în aula colegiului, sub coordonarea profesorilor de la catedrele de ştiinţe.

Activităţile experimentale la care elevii au participat au demonstrat abilităţile practice şi capacitatea formării şi dezvoltării unor competenţe sociale ale acestora, cum ar fi comunicarea, munca, integrarea şi asumarea rolului lor în echipă. Elevii merituoşi au primit diplome. Au urmat un cenaclu literar, un spectacol folcloric, expoziţii de postere şi fotografii, expoziţia „Eco-arta”, cu obiecte realizate din materiale reciclabile, o expoziţie culinară şi competiţii sportive.

 

Dezbateri educaţionale

Un moment important al programului l-a constituit „clubul de dezbateri”, unde elevii au făcut retrospectiva activităţilor derulate în cursul anului.

„Tinerii dezbat” este un campionat naţional de dezbateri educaţionale, care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinii civice necesare tinerei generaţii, pentru participarea activă la viaţa socială. Tinerii au fost coordonaţi de prof. dr. Doiniţa Vasiliu şi prof. Emilia Cârdeiu.

Elevele Iustina Solovan, Ana Solovan, Irina Ursache şi Cristina Niga, care au activat ca voluntare în cadrul proiectului „Pro Vita”, au făcut o retrospectivă a activităţilor derulate în cursul anului şcolar, subliniind că în cadrul proiectului au avut ca invitaţi la conferinţe specialişti din domeniul biofizicii, al fizicii nucleare şi al medicinii. Elevele au împărtăşit colegilor din clasele IX-XI, în cadrul orelor de consiliere educativă şi psihologie, din experienţa lor, dobândită în taberele „Vreau să aflu” de la Valea Plopului. 

 

Lansări de carte

În prima zi de sărbătoare a colegiului, joi, 12 iunie, în aulă, mai mulţi elevi şi profesori au participat la lansarea volumului „Sfârşitul omului şi al lumii între adevăr şi utopie”, în prezenţa autorului, pr. dr. Ilie Macar. Au fost şi alte prezentări de carte: „Eminescu în Bucovina”, culegere întocmită de  prof. dr. Ion Filipciuc, volumul de versuri „Intalii”, autor George Bodea, şi au fost lansate revistele „Lyceum” şi ”Bucovina strămoşească”. Prezentarea revistelor redactate în perioada martie-aprilie a fost făcută de colectivul de redacţie, format din elevii Eliza Galan, Andrea Latiş, Cristina Liţu, Ştefan Socoleanu, coordonaţi de prof. Dorina Ghideon şi Anca Niga.     

 

Expoziţii de carte, dezbateri pe tema „Eminescu, poet naţional şi universal”

La biblioteca colegiului, elevii au organizat expoziţii de carte, dezbateri, discuţii pe tema „Eminescu, poet naţional şi universal”. Membrii cenaclului literar, sub îndrumarea profesoarelor de limba română, au prezentat creaţii proprii, poezii, eseuri, articole, grafică, desene. Aceste activităţi au avut ca scop atât omagierea poetului, în apropierea zilei de 15 iunie, ziua morţii sale, cât şi promovarea deschisă a exerciţiului dialogului, aprofundarea gustului pentru lectura de valoare, „sensibilizarea la frumos, dezvoltarea creativităţii şi a competenţelor de comunicare, formarea unor deprinderi superioare”.

Profesoara Maria Ghiţă, purtătoarea de cuvânt a Colegiului „Dragoş Vodă”, ne-a spus că „elevii au vorbit despre momentele importante din viaţa poetului, ilustrate cu secvenţe din poeziile sale, au fost evocate copilăria, adolescenţa, perioada studiilor sale la Viena şi Berlin. Elevele Alexandra Horga, Ioana Cotlarciuc, Laura Erhan, Mădălina Lupupopi au interpretat piese muzicale pe versuri eminesciene, au recitat  poezii în limbile italiană, franceză, spaniolă şi engleză. Am călătorit, astfel, împreună, urmând paşii poetului de la Ipoteşti la Botoşani, la Iaşi, Bucureşti, Blaj, Viena, Berlin sau am hoinărit pe aripi de gând şi vers, pe file îngălbenite de vreme, prin <codrii de aramă> şi <pădurea de argint>”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansări de carte, dezbateri educaţionale, expoziţii, la Zilele Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lansări de carte, dezbateri educaţionale, expoziţii, la Zilele Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei