Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2014 - Anul XIX, nr. 133 (5642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou“, iniţiaţi în tainele picturii de icoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava au fost iniţiaţi în tainele picturii de icoane pe sticlă şi a încondeierii ouălor, în cadrul proiectului  „Muguri de tradiţii”, proiect realizat prin programul de finanţare nerambursabilă pe 2014, iniţiat de Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni - Filiala Suceava, desfăşurat în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava.

Proiectul „Muguri de tradiţii” a debutat cu o vizită de documentare despre tradiţiile româneşti, pe care cei mici au făcut-o la Centrul Judeţean de Conservare și Valorificare a Tradiţiei și Creaţiei Populare din Suceava.

Educatoarea Maria Doncean, coordonatoarea proiectului, ne-a spus că „icoanele pe sticlă realizate de copii reprezintă o fărâmă de inocenţă, credinţă şi culoare, născută din sufletul pur al copiilor. Deoarece oul roşu este purtătorul unor semnificaţii profunde legate de învierea lui Hristos şi de reînnoirea naturii, creştinii s-au ostenit să-l încondeieze, desenând cu ceară motive decorative, de o rară frumuseţe. Copiii au avut ocazia să experimenteze tehnica încondeierii ouălor, tehnică pe care o vor duce mai departe în timp”.

Proiectul se va finaliza prin activitatea “Bun venit la Şezătoare!”. Şezătorile, după cum li s-a explicat şi preşcolarilor, erau întâlniri comunitare cu caracter lucrativ, dar şi distractiv, lumea satelor îmbinând în mod plăcut lucrul cu distracţia. Se rosteau ghicitori, zicale, proverbe, se cântau sau se rosteau balade, nestemate folclorice ce s-au păstrat până în zilele noastre, transmise în modul cel mai lesnicios pe această cale. „Scopul proiectului <Muguri de tradiţii> este acela de îmbunătăţire a procesului de educare prin stimularea interesului şi educarea copiilor în vederea cunoaşterii, păstrării şi continuării tradiţiilor populare”, a completat Maria Doncean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou“, iniţiaţi în tainele picturii de icoane.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou“, iniţiaţi în tainele picturii de icoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei