Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 mar 2014 - Anul XIX, nr. 55 (5564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiectul Comenius

O echipă de la Şcoala Gimnazială ,,George Voevidca”, din Câmpulung Moldovenesc, a participat la o întâlnire transnaţională în Portugalia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de la Şcoala Gimnazială ,,George Voevidca”, din Câmpulung Moldovenesc, a participat, în intervalul 17 - 21 februarie, la o întâlnire transnaţională, din cadrul proiectului european Comenius ,,European Multiguide”, în regiunea Algarve, din sudul Portugaliei.

 

O săptămână de perfecţionare, care a reunit reprezentaţi din opt ţări implicate în derularea proiectului

Echipa, formată din trei cadre didactice şi o elevă (prof. Lăcrămioara Băcanu - director şi coordonator de proiect, prof. Anca Tudose, prof. Gabriela Popescuşi eleva Andreea Luţa - din clasa a VI-a), a participat la o săptămână de perfecţionare, care a reunit reprezentaţi din opt ţări implicate în derularea proiectului.

Gazdele portugheze şi-au întâmpinat oaspeţii la Şcoala „Bemposta“ Alvor - Algarve, o şcoală modernă, construită după noi standarde, care ţin seama de cerinţele comunităţii şi de condiţiile de climă şi relief.

Elevii portughezi au prezentat un spectacol, în care şi-au pus în valoare abilităţile artistice dezvoltate la cursurile de actorie, a urmat apoi o sesiune de discuţii, în care s-au schimbat informaţii cu privire la problemele pedagogice şi metodele de învăţare specifice, şi o vizită de documentare la alte două şcoli, care fac parte din acelaşi consorţiu şcolar.

 

Locuri frumoase, spectacole, lecţii deschise, tur ciclist prin împrejurimile oraşului Alvor

A doua zi a fost dedicată vizitării celor mai frumoase locuri cu care se mândreşte regiunea Algarve: oraşele Lagos şi Sagres, cu Capul Sf. Vicenţiu care se găseşte în punctul cel mai îndepărtat al Portugaliei, pe coasta Oceanului Atlantic. A fost ziua în care profesorii portughezi au oferit un spectacol muzical, cu cântece din repertoriul binecunoscutului interpret Zeca Afonso.

În ziua următoare, participanţii s-au reîntâlnit la Şcoala „Bemposta“ unde au fost evaluate activităţile desfăşurate şi produsele finale realizate conform planului de activităţi şi s-au stabilit paşii pentru următoarele mobilităţi care vor avea loc în Bulgaria, Polonia şi Turcia.

După participarea la câteva lecţii de engleză, franceză, matematică şi fizică, prilej care a facilitat  observarea sistemului de învăţământ portughez, profesorii şi elevii au avut ocazia să se întreacă într-un tur ciclist prin împrejurimile oraşului Alvor.

 

Scrisoare de propunere de colaborare culturală şi economică între oraşele Câmpulung Moldovenesc şi Portimão

Cea de-a patra zi a fost rezervată vizitării unor obiective istorice (un castel, o biserică veche, un pod roman din oraşul Silves) şi a Muzeului de Ştiinţe din Portimão. În cadrul întâlnirii oficiale cu primarul din Portimão, prof. Lăcrămioara Băcanu, ca reprezentant delegat al oraşului Câmpulung Moldovenesc, i-a înmânat edilului portughez, din partea primarului Mihăiţă Negură, scrisoarea de propunere de colaborare culturală şi economică între cele două oraşe.

A urmat reuniunea de rămas bun dintre echipele de proiect participante, prilej cu care s-au putut pune în practică competenţele de comunicare în limba engleză, competenţe acumulate pe parcursul perioadei proiectului. Întâlnirea s-a finalizat cu un spectacol de jazz oferit de elevii portughezi. Ultima zi a constat în vizitarea câtorva obiective turistice din Lisabona, fiind răsfoite astfel alte pagini din istoria densă şi tumultuoasă a Portugaliei.

 

„Frumuseţea locurilor şi temperamentul aşezat şi cald al locuitorilor au făcut să mă despart cu greu de Algarve”

Aşa cum declară prof. Gabriela Popescu „toate aceste activităţi interesante, multitudinea de limbi vorbite, frumuseţea locurilor şi temperamentul aşezat şi cald al locuitorilor au făcut să mă despart cu greu de Algarve şi de portocalele pe care, dacă întindeam mâna, le puteam culege din copacii pe lângă care treceam pe stradă”.

„A fost - scrie în jurnalul de călătorie eleva Andreea Luţa - o experienţă unică şi interesantă...Mi-am făcut noi prieteni, copii din Lituania, Grecia, Franţa, Bulgaria şi Portugalia, mi-am îmbunătăţit competenţele de comunicare şi am învăţat cuvinte noi în limbile ţărilor participante”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O echipă de la Şcoala Gimnazială ,,George Voevidca”, din Câmpulung Moldovenesc, a participat la o întâlnire transnaţională în Portugalia.
 Vizualizări articol: 1243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O echipă de la Şcoala Gimnazială ,,George Voevidca”, din Câmpulung Moldovenesc, a participat la o întâlnire transnaţională în Portugalia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei