Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 81 (5288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „Obiecte de colecţie - Aparate foto”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Romfilatelia a pus în circulaţie, începând cu data de 29 martie, o emisiune de mărci poştale dedicată colecţionarilor pasionaţi de tehnica fotografică, intitulată „Obiecte de colecţie - Aparate foto”.

 

Cele şase timbre ale emisiunii sunt ilustrate cu aparate de fotografiat de epocă aparţinând colecţiei Muzeului Tehnic din Bucureşti

Cele şase timbre ale emisiunii sunt ilustrate cu aparate de fotografiat de epocă aparţinând colecţiei Muzeului Tehnic din Bucureşti, două dintre acestea fiind donate de întemeietorul muzeului, Dimitrie Leonida, şi de soţia acestuia, Iulia Leonida.

Marca poştală cu valoarea nominală de 0,50 lei prezintă aparatul de fotografiat cu burduf Goldmann (Austria), realizat în jurul anului 1900; cea cu valoarea nominală de 0,80 lei înfățișează aparatul de fotografiat Manufacture D'optique E. Suter, Bale (Elveția), produs în al doilea deceniu al secolului XX și donat muzeului de Iulia Leonida; pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei este reprezentat aparatul de fotografiat Plaubell Makina (Germania), datând din al doilea deceniu al secolului XX; aparatul de fotografiat Ernemann Tropen-Klapp (Germania), fabricat în al treilea deceniu al secolului XX și aparținând întemeietorului Muzeului Tehnic, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,00 lei; marca poștală cu valoarea nominală de 2,10 lei prezintă aparatul de fotografiat Balda Pontina (Germania), produs în deceniul patru al secolului XX; timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei este ilustrat cu aparatul de fotografiat Welta (Germania), realizat în al patrulea deceniu al secolului XX.

 

Tirajul total al emisiunii este de 206.440 de mărci poştale

Alături de cele şase timbre, emisiunea este completată cu 300 seturi FDC (două plicuri), echipate cu timbrele emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”.

Mărcile poştale ale emisiunii, machetate de Mihai Vămăşescu şi Stan Pelteacu, au fost tipărite în sistem offset în cinci culori pe hârtie cromo-gumată, în coli de 28 de timbre şi minicoli de opt timbre plus o vinietă.

Tirajul total al emisiunii este de 206.440 de mărci poştale (din care 124.600 mărci poştale în coli de 28 de timbre şi 81.840 în minicoli de opt timbre plus vinietă).

Emisiunea „Obiecte de colecţie - Aparate foto” poate fi procurată de la magazinele filatelice din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale „Obiecte de colecţie - Aparate foto”.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emisiunea de mărci poştale „Obiecte de colecţie - Aparate foto”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei