Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2012 - Anul XVII, nr. 295 (5200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Şezătoare literară la Biblioteca Judeţeană „I.G.Sbiera”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Judeţeană „I.G.Sbiera” a găzduit vineri o şezătoare literară. Evenimentul cultural a fost susţinut de elevi din clasele V-VIII ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, coordonaţi de profesorii Maria Căruntu şi Narcisa Tiperciuc. Şezătoarea literară face parte din proiectul „Citesc, deci exist” şi a avut ca obiective promovarea lecturii de plăcere, exersarea comunicării orale în faţa unui auditoriu, dezvoltarea spiritului de competiţie şi atragerea unui număr cât mai mare de elevi de gimnaziu.

Şezătoarea literară a fost precedată de momente artistice susţinute de elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” şi ai Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava. Acestea au debutat cu minirecitalul elevei Denisa Flocea din clasa a V-a, care a încântat audienţa cu colindele populare „Mărului, mărului” şi „Sfânta Maică a lui Iisus”.

Un moment artistic deosebit a fost oferit de un duo instrumental alcătuit din Domnica Buliga la vioară şi Ruben Sârghie la orgă. Cei doi elevi ai Colegiului de Artă au interpretat o selecţiune muzicală a ariei „La vergine degli angeli” din opera „La forza del destino” de Giuseppe Verdi. Ambianţa plăcută deja creată a fost întreţinută de eleva Bianca Scutariu din clasa a X-a, care a interpretat cântecul de Crăciun „E vremea colindelor”. Ei i-au urmat elevii Radu Antonie şi Andrei Iftime, care au cântat colinde populare. Atmosfera a fost diversificată de un moment coregrafic intitulat „În paşi de vals” susţinut de elevii Claudiu Apostol şi Sabina Todiraş.

 

Duelul cititorilor - clasicii şi modernii

După această pledoarie artistică, a început prima etapă a şezătorii literare intitulată „Duelul cititorilor”. Aceasta s-a concretizat prin competiţia elevilor reuniţi în două echipe concurente, „clasicii” şi „modernii”. Şcolarii au ieşit fiecare în faţă şi au prezentat patru cărţi precum „Oskar şi Tanti Roz” de Eric Emanuel Schmitt, „Unde fugim de acasă” de Marin Sorescu „Întoarcerea lui Arpagic” de Ana Blandiana, „Cercul secret” de Angie Smith şi „Aventurile lui Habar-n-am” de Nikolai Nosov.

Intermezzo dintre momente literare a fost asigurat de elevele Ioana Paşcu şi Iszabell Hodoroabă, care au intonat cântecul de Crăciun în limba engleză „We wish you a merry Christmas”.

În continuare elevii celor două echipe s-au duelat literar, prezentând patru cărţi, două clasice şi două moderne, în cadrul momentului intitulat „Jurnalul meu”. Mai departe elevii au recitat poezii, bancuri şi ghicitori. Berta Bănică a intonat colinda „La Betleem colo-n jos”, iar elevele Melania Ţehanciuc şi Oana Papuc au prezentat compunerea „O întâmplare stranie”.

Ultima parte a evenimentului cultural a fost reprezentată de vizionarea filmului „Poveste de Crăciun”, ecranizare după cartea cu acelaşi nume de Hans Christian Andersen.

La sfârşit toţi elevii participanţi au fost premiaţi. Proiectul cultural care a inclus şezătoarea literară este realizat prin parteneriatul între Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şezătoare literară la Biblioteca Judeţeană „I.G.Sbiera”.
 Vizualizări articol: 1643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şezătoare literară la Biblioteca Judeţeană „I.G.Sbiera”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei