Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2012 - Anul XVII, nr. 228 (5133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Arta plastică

Jurnalul galeriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşit de Răpciune şi început de Brumărel, galeriile de artă sucevene ne propun câteva expoziţii a căror vizionare ne poate oferi doza de confort vizual necesară decomprimării acumulărilor cotidiene.

 

Sculptură mică în statit şi lucrări de grafică şi pictură

Galeria de Artă de la etajul Muzeului de Istorie Suceava etalează o expoziţie realizată de Ella Shlosberg, profesoară la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, care etalează 11 piese de sculptură mică şi 27 de lucrări de grafică şi pictură. O expoziţie cu unduiri Secession care configurează un univers cvasi-expresionist al culorii şi al ideilor, în care piesele sculptate în steatit (grupă minerală din categoria rocilor metamorfice - care au în compoziţie silicat de talc şi magneziu) constituie preţioase mărturii de prelucrare a materiei, iar lucrările de grafică şi pictură (cu titluri ca „Singurătate absolută”, „Exil sau paltonul albastru”, „Străbunii mei”, „Ghetto sau cum am găsit patria tristeţii mele”, „Ziua în care tatăl meu a uitat să planteze un pom”, „Dragostea şi moartea”...) au un conţinut preţios de dramă.

 

Pictură la Galeria de Artă „Ion Irimescu” şi la Iulius Mall

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” a Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava expune pictură Cătălin Alexandru Chifan, lucrări în maniera care l-a consacrat, realizate în intervalul 2004 - 2012.

La Iulius Mall Suceava, pe palierul de la etaj, pe şevalete şi pe câteva panouri, pictorul Dan Nucu Nistor (membru fondator al Cenaclului „Ion Irimescu” din Rădăuţi) etalează o suită de lucrări în ulei, peisaje, scene rustice, naturi statice şi flori. 

 

Peisaje, naturi statice şi flori într-un spaţiu neconvenţional

Într-un spaţiu neconvenţional, localul „La butoaie” de pe strada Mihai Viteazul, pictorul şi dramaturgul George L. Ostafi, care „valsează” între culoare şi cuvinte meşteşugite, expune 22 de lucrări de pictură,

peisaje care surprind anotimpurile bucovinene, marine cu luminescenţe astrale, naturi statice cu crăpceni burduhoşi şi ceaune pentru prepararea ciorbei de peşte şi câteva tablouri cu flori. Un gest prin care venerabilul Conu’ Jorj vrea să spună (şi chiar o face) că „Frumosul intră oriunde, iar atunci când acest lucru se întâmplă, urâtul aşteaptă la uşă!”.

 

Expoziţia “Bucovina - trecut, prezent şi viitor”, la Gura Humorului

În fine, din arealul judeţean semnalăm expoziţia celei de-a VII-a ediţii a Taberei internaţionale de creaţie plastică “Bucovina - trecut, prezent şi viitor” prezentă de pe simezele Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului. Expoziţia etalează circa 40 de lucrări de pictură realizate de participanţii ediţiei din acest an a taberei internaţionale care s-a desfăşurat, în intervalul 19 - 28 iulie a.c., la Todireşti, lucrări realizate de şapte artişti plastici şi trei copii talentaţi, din cinci ţări de pe două continente.

Este vorba de Roman Kharevsky (Cehia), Mykhaylo Besareba (Slovacia), Roman Zuzuk (Canada), Anastasia Grigoryeva şi Kaleria Zykunova (Ucraina), Ioan Bodnar, Radu Bercea (România) şi copiii Margarita Kharevsky, Briana Ohmt şi Angelica Spânu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurnalul galeriilor.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Jurnalul galeriilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei