Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2011 - Anul XVI, nr. 238 (4836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ploaie de stele

Fălticenenii sunt invitaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică să stea cu ochii pe cer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Fălticeni Cultural, Colegiul Naţional „Nicu Gane”, Colegiul Agricol Fălticeni şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni organizează manifestarea “Astronomie, poezie şi muzică”, cu ocazia curentului meteoric numit „Draconidele”.

Aşa cum ne-a spus prof. dr. Petru Crăciun, coordonatorul loturilor olimpice de astronomie şi astrofizică ale României, acest curent meteoric este foarte rar şi a mai fost observat în anul 1946. Manifestarea va începe mâine, la ora 17.00, la Colegiul Naţional „Nicu Gane”, cu o sesiune de referate ştiinţifice şi recitaluri de poezie. De la ora 20.00, pe poligonul militar din Şoldăneşti al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni se vor face observaţii astronomice cu ajutorul unor telescoape performante şi lasere de putere. Aparatura este folosită şi în pregătirea elevilor olimpici ai României.

Profesorul Petru Crăciun a precizat că organizatorii au şi un plan de vreme rea pentru noaptea de sâmbătă. Este vorba de un radiotelescop cu ajutorul căruia se pot face observaţii asupra acestui curent în domeniul radio şi de simulării pe videoproiector cu ajutorul unor programe pe calculator foarte performante. De asemenea, va fi prezentată şi o gală de filme astronomice deosebite.

„Recent s-a întors echipa României de la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Kazahstan, unde am obţinut o medalie de aur, două de argint şi două de bronz. Cu instrumentele astronomice cu care s-a pregătit lotul României vom face noi observaţii astronomice în seara zilei de sâmbătă, 8 octombrie. Vă invităm cu drag pe toţi iubitorii de astronomie din Fălticeni şi din împrejurimi!”, ne-a declarat prof. dr. Petru Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticenenii sunt invitaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică să stea cu ochii pe cer.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fălticenenii sunt invitaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică să stea cu ochii pe cer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei