Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2011 - Anul XVI, nr. 180 (4778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muzeul Satului Bucovinean

Aproape 4.000 de vizitatori, la Târgul meşterilor populari - ediţia a XVI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 4.000 de vizitatori au fost prezenţi la Târgul meşterilor populari- ediţia a XVI-a, desfăşurat în perioada 29-31 iulie, la Muzeul Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei. Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, ne-a spus că ediţia din acest an a fost o reuşită, numărul vizitatorilor fiind cu 25% mai mare decât la ediţiile din ultimii doi ani, în ciuda vremii destul de capricioase. „Numărul exact al vizitatorilor a fost de 3.609 plătitori de bilete (3 lei adulţi, 1,5 lei copii) şi 325 de vizitatori cu invitaţii. Şi meşterii populari au fost mulţumiţi de vânzări. Cele mai căutate au fost produsele apicole, dar şi şerbeturile şi dulceţurile făcute din produse naturale”, a spus Emil Ursu.

 

Produsele apicole şi şerbeturile, cele mai căutate

Familia de apicultori Zota, din Mărăşeşti - Vrancea, a venit cu mai multe sortimente de miere de albine (miere de salcâm, de coriandru, de tei, miere polifloră, de rapiţă, miere cu scorţişoară, cu polen, cu propolis), dar şi cu faguri de miere.  La mare căutare au fost şerbeturile, dulceţurile şi sucurile din fructe naturale.

Nici meşterii populari sau artizanii care au venit la târg cu obiecte mai valorose, care necesită mai multă muncă, nu au plecat nemulţumiţi, pentru că, au povestit ei, au primit mai multe comenzi de la suceveni, pe care speră să le onoreze în cât mai scurt timp. S-au cerut, în special, bundiţe, cămăşi populare, covoare tradiţionale, icoane, sculpturi din lemn.

 

„Trofeul Bucovinei” a mers în Maramureş

Premiul cel mare, în valoare de 500 de lei, a fost obţinut de către doi meşteri populari din zona Maramureş, Gavrilă Negrea şi Teodor Pop, meşteri lemnari care şi-au împărţit frăţeşte premiul.

Gavrilă Negrea, din Sighetu Marmaţiei, a prezentat la târg o gamă variată de produse artizanale, obiecte în miniatură realizate din lemn montate în sticle (vârtelniţe, scăriţe, cruci...), mori de vânt sau de apă, căsuţe.

Cei doi meşteri maramureşeni au fost pentru prima dată prezenţi la târgul organizat la Muzeul Satului Suceava. „Trofeul Bucovinei” a ajuns la ei, pentru autenticitate şi păstrarea tehnicilor tradiţionale strămoşeşti în arta lemnului.

Manifestarea, organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Muzeul Bucovinei, a reunit, în acest an, peste 90 de artizani şi meşteri populari din mai multe zone ale ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 4.000 de vizitatori, la Târgul meşterilor populari - ediţia a XVI-a.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Aproape 4.000 de vizitatori, la Târgul meşterilor populari - ediţia a XVI-a3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mesteri populari trimis de
( 2 aug 2011, 11:46:43
imi aduc aminte , in anii trecut toata aceasta forfota se desfasura in centrul orasului.....
vedeti, cine are de mers sa viziteze tirgul se duce oriunde nu numai in satul bucovinean ........
de ce trebuia sa se faca (si sunt sigur ca o sa se faca in continuare), acest deranj pt.locuitori din centrul Sucevei? ce mizerie era, betivi, sticle sparte, toti isi faceau nevoile pe peretii cladirilor si in gangurile blocurilor......doamne , ce nenorocire era......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei