Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

„Portrete din cioburi”, lansare de carte, la City Gallery

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La City Gallery - Shopping City Suceava va avea loc vineri, 5 august, de la ora 18:00, lansarea cărţii „Portrete din cioburi”, semnată de Ligia Seman. Cartea va fi prezentată de Angela Furtună (scriitor, publicist, critic literar), profesorul Mariana Dvorszik (publicist, promotor cultural) şi David Reguş (bibliotecar). Ligia Seman va veni special la Suceava pentru acest eveniment şi va oferi autografe celor prezenţi. Evenimentul cultural este organizat de Alexandria Librării şi Shopping City Suceava.

 

Îmbină componente de roman creştin, de roman de dragoste, de moravuri, politic

Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara, condus de Eugen Evu, între 1974-1995. După 1989, a fost profesoară de religie în învăţământul hunedorean. Scriitoarea a publicat patru romane de factură creştină: „Funiile dragostei” (1995) - patru ediţii, „Handicapul conştiinței” (1999) - trei ediţii, „Tragedie şi triumf” (2004) – două ediţii şi „Portrete din cioburi”, volumul I şi II (2010).

„Cartea <Portrete din cioburi> este o analiză a eşecului şi a triumfului în dragoste, o poveste despre convertirea la Dumnezeu, o istorie de familie, dar şi o fresca a unei lumi, a societăţii româneşti de dinainte şi de după momentul Decembrie 1989. În construcţia sa, romanul <Portrete din cioburi> îmbină componente de roman creştin, de roman de dragoste, de moravuri, politic etc. Romanul poate fi privit şi drept unul intelectual”, este de părere Octavian Curpaş, jurnalist, editor Phoenix Magazine. Despre „vocea clară” a autoarei Ligia Seman, „care se conjugă cu cea interioară a personajelor care îşi relatează cu o sinceritate deosebită propriile zbateri şi suferinţe…” vorbeşte şi Mariana Dvorszik, publicist, promotor cultural.

„Romanul de faţă este mai mult decât o simplă operă literară cu multiple calităţi. El este în primul rând un roman care, alături de prezentarea cu acurateţe a dramelor majore prin care trec protagoniştii, oferă şi soluţia viabilă, reală, de ieşire din aceste crize. Aşadar, cartea nu se adresează doar simţului pur estetic al lectorului, ci urmăreşte reabilitarea oricărei persoane care înţelege că ieşirea din impasul existenţial este posibilă doar prin apelul la Divinitate”, susţine Mariana Dvorszik.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Portrete din cioburi”, lansare de carte, la City Gallery.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Portrete din cioburi”, lansare de carte, la City Gallery5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei