Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

1-14 august

„Marea Hoinăreală” – pierduţi în (dez)integrare, expoziţie itinerantă de fotografie, la Shopping City

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O expoziţie inedită de fotografie va ajunge, în curând, la Suceava. Shopping City Suceava şi Clubul Artelor Vizuale invită sucevenii, luni, 1 august, de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei itinerante de fotografie „Marea Hoinăreală” – pierduţi în (dez)integrare, dedicată 100% satului românesc.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 1-14 august. Anca Ciutac, specialist în marketing - Shopping City Suceava, susţine că expoziţia reprezintă selecţia celor mai bune fotografii realizate de un grup de fotografi tineri şi talentaţi, care au hoinărit prin ţară, călăuziţi de către fotografii Sorin Onişor şi Ionel Onofraş.

Îndrăgostit de fotografie, Sorin Onişor străbate de opt ani întreaga ţară în căutarea comunităţilor de meşteşugari care au reuşit să supravieţuiască practicând lucrul de mână. Imaginile nu provin doar din simple călătorii. Sorin Onişor a locuit în aceste comunităţi o vreme îndelungată pentru a le cunoaşte cu adevărat. De-a lungul timpului, el a fotografiat împletitori, rudari, căldărari, fierari, dar şi meşteşugari care au îndeletniciri puţin ştiute în zilele noastre, cum ar fi obţinerea cărbunelui de lemn, zis şi mangal. În prezent, Sorin Onişor este doctorand al Universităţii de Vest Timişoara, iar disertaţia sa se numeşte “Meşteşugul fierăritului în Transilvania şi Banat”.

 

Semnal de alarmă

„Expoziţia reprezintă un semnal de alarmă, o încercare de a atrage privitorii în lupta pentru conservarea peisajelor şi a zonelor neatinse, pentru valorificarea tradiţiilor satului românesc, a meşteşugarilor (cărbunari, fierari, olari etc.), precum şi a riturilor ţăranilor simpli, care cultivă pământul de mii de ani”, a declarat artistul Sorin Onişor.

În cadrul expoziţiei itinerante îşi vor prezenta călătoriile fotografice prin satul românesc Sorin Onişor şi Ionel Onofraş, alături de „hoinarii” Ionuţ Tabarcea, Gina Buliga, Dan Simoaica, Alex Popa, Cristian Dumitru, Ana Maria Tanasie, Daniel Penciuc, Camelia Grigor, Nurdangul Irving, Dana Constantinescu, Florin Bogasieru, Monica Simona Calfa, Roxana Terezia Sandu, Laurian Ghiniţoiu şi Ovidiu Cristian Covatariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Marea Hoinăreală” – pierduţi în (dez)integrare, expoziţie itinerantă de fotografie, la Shopping City.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Marea Hoinăreală” – pierduţi în (dez)integrare, expoziţie itinerantă de fotografie, la Shopping City5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei