Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 ian 2011 - Anul XVI, nr. 12 (4610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Omagiu

„161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) - Ţinutul Bucovina şi Liceul Particular Nr. 1 Suceava au organizat săptămâna trecută, cu sprijinul Consulatului General al Ucrainei la Suceava, manifestarea cu genericul „161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu”.

 

Sediul UUR - Ţinutul Bucovina, „în care pulsează cultura şi arta”

Manifestarea care s-a desfăşurat la sediul UUR - Ţinutul Bucovina („un sediu în care - aşa cum a spus moderatorul acţiunii, prof. Roman Istrati - pulsează cultura şi arta”) a reunit alături de etnicii ucraineni suceveni în frunte cu preşedintele filialei judeţene, prof. Ioan Bodnar, reprezentanţi ai unor instituţii (Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina), ai minorităţilor polonă şi maghiară, ai Societăţii Scriitorilor Bucovineni, cadre didactice şi elevi de la Şcoala din Negostina.

Au participat din partea Consulatului General al Ucrainei la Suceava Ex. Lor consulul general Vasyli Boeciko cu soţia, Nadia Boeciko, şi consulul Vasyl Nerovnyi.

 

„Este deja o tradiţie ca, la Suceava, Eminescu să fie sărbătorit deopotrivă de români şi ucraineni...”

Aşa cum a remarcat prof. Roman Istrati, „este deja o tradiţie ca la Suceava, Eminescu să fie sărbătorit deopotrivă de români şi ucraineni”, subliniind în acest context colaborarea existentă între UUR - Ţinutul Bucovina şi Liceul Particular Nr. 1 Suceava, colaborare care se manifestă în cadrul unui program transfrontalier cu parteneri din regiunea Cernăuţi, Ucraina.

Între aceşti parteneri se află Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, societate căreia liceul particular sucevean, care acordă de cinci ani Premiul Festivalului Literar „Mihai Eminescu” de la Suceava, îi va conferi la sfârşitul acestei săptămâni un premiu special.

 

Simpozion, expoziţie de medalistică şi recital lirico-muzical

Manifestarea a cuprins un simpozion dedicat operei poetului naţional (cu comunicări susţinute de profesorii Ioan Chideşciuc şi Ion Cozmei), prezentarea, de către prof. Alina Nemţoi, a video-poemului „Mihai Eminescu şi Veronica Micle - Scrisoare de dragoste”, precum şi o expoziţie de medalistică din colecţia personală a prof. Dan Lohănel, directorul Liceului Particular Nr. 1 Suceava, expoziţie care etalează piese cu efigiile lui Mihai Eminescu, Titu Maiorescu, Ion Creangă, Vasile Alecsandri, George Bacovia şi Perpessicius.

Omagierea eminesciană s-a încheiat cu un recital lirico-muzical susţinut de grupul „Soacrele” (al Organizaţiei de femei UUR - Ţinutul Bucovina) şi de

Elevii de la Şcoala din Negostina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei