Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 ian 2011 - Anul XVI, nr. 12 (4610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Concurenţă benefică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Handbalul şi tenisul atentează zilele acestea la supremaţia fotbalului, şi bine fac. Băieţii de la sportul cu mingea mică au pornit cu ambiţia firească de a încerca să fie la înălţimea fetelor. Voinţă şi sacrificiu ar fi, din păcate, fără a fi vina lor, baza de selecţie s-a redus până la extincţie, iar valoarea nu se poate înghesui pe metru pătrat. La fete lucrurile stau un pic altfel, ele nu au perspectiva câştigurilor fabuloase de la fotbal, de aceea se îndreaptă către handbal, tenis, gimnastică. Fapt este că avem câteva fete, la handbal şi la tenis, care deja depăşesc câştigurile multor fotbalişti din Liga I, ba chiar şi a unora transferaţi la echipe de plan secund în străinătate. Este suficient s-o amintim pe Cristina Neagu, declarată recent prima jucătoare a lumii. La sportul cu mingea şi mai mică, tenisul, astăzi începe turneul australian, primul de mare şlem, să fie primit. După ce Nadal a capotat acum o săptămână într-o semifinală cu Davidenko, care a fost învins apoi de Federer în finală, bookmaker-ii îl consideră favorit pe elveţian, deşi spaniolul este încă detaşat numărul unu în clasamentul ATP. Dar, pe lângă forma de moment,  contează şi tradiţia în stabilirea acestor cote.

Revenind la fotbal, pentru a ne păstra sănătoşi la cap, să mai ignorăm din când în când ceea ce se întâmplă pe meleagurile noastre, astea bătute de noroc, mai puţin către deloc. Avem un alt jucător creativ care şi-a îngropat echipa. Schweinsteiger interceptase practic mingea la un atac advers pe extremă, dar, pentru că n-a ales o rezolvare simplă, de fundaş, a oferit-o înapoi, pe tavă. Centrare, gol, egalitate, alte două puncte irosite de Bayern. Am spus „un alt jucător”, fiindcă mi-a rămas în minte Seedorf, de etapa trecută. Milanul şi-a permis să alinieze tridentul ăla ultra ofensiv, despre care scriam când cu plecarea lui Ronaldinho, iar Udinese, o echipă de mijlocul clasamentului, i-a înscris gol după gol, până la 4! Seedorf s-a împiedicat într-o minge la mijlocul terenului, iar în 2-3 secunde mingea se odihnea în poartă. Apoi, ploaie de fluierături ce s-a abătut asupra olandezului! Sunt curios dacă Milanul va fi aliniat aceeaşi formulă la Lecce. Tot aşa ofensivă, profitând de de statutul de echipă mică al sudiştilor, sau doar două vârfuri, tipic pentru deplasare? Până una-alta, Inter tropăie voios din spate, călărind valul unei noi stări de spirit aduse de Leonardo.

Să nu încheiem fără elogierea unei faze de maestru, de talent nărăvaş al lui Tevez. Amalgam de driblinguri şi fente, trei adversari frânţi pe o suprafaţă cât o cameră de cămin, încununare cu gol. Băiatul ăla rău, Balotelli, când spune că doar Messi e mai bun ca el, nu s-o uita şi prin vestiar, la ce coleg are?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurenţă benefică.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurenţă benefică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei