Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Diversitate etnică

Manifestări dedicate Zilei Minorităţilor Naţionale din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de astăzi, în judeţul Suceava se desfăşoară o serie de manifestări dedicate Zilei Minorităţilor Naţionale din România (18 decembrie).

 

Spectacole la Auditoriumul „Joseph Schmidt” şi la Casa de Cultură din oraşul Siret

Aşa cum am aflat de la prof. Ioan Bodnar, consilier pentru minorităţi în cadrul Prefecturii Suceava şi preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România - Ţinutul Bucovina, seria manifestărilor debutează astăzi, la ora 18:00, pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt” de la Universitatea „Ştefan cel Mare”, cu spectacolul „Obiceiuri şi tradiţii de Crăciun”, susţinut de ansamblurile „Arcanul” şi „Kozaciok” (al comunităţii ucrainene din comuna Bălcăuţi).

Joi, 16 decembrie a.c., Ansamblul „Kozacioc” va fi prezent, alături de alte formaţii folclorice, în cadrul emisiunii „Acasă în Bucovina”, care va fi transmisă, la ora 14:00, de TVR Iaşi, de la Pensiunea „La Filuţă”, din localitatea Mălini.

La aceeaşi oră, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Suceava, reprezentanţi ai Consulatului General al Ucrainei la Suceava şi ai UUR-Ţinutul Bucovina vor participa la o manifestare dedicată Zilei Minorităţilor, în cadrul căreia vor fi oferite cadouri elevilor.

Seara, la ora 18:00, la Casa de Cultură „Mihai Teliman” din oraşul Siret, ansamblurile „Kozaciok” şi „Kolomeika” vor evolua într-un spectacol artistic.

 

Masă rotundă la Prefectură şi „Obicei de Crăciun” la „Dom Polski”

Vineri, 17 decembrie a.c., la Prefectura Suceava, în Sala „Nicolae Labiş”, va fi organizată, la ora 14:00, de către Fundaţia „Ana” şi Asociaţia „Juventus”, masa rotundă intitulată „Îndemn la toleranţă, înţelegere şi armonie”, la care vor participa reprezentanţi ai administraţiei, ai societăţii civile şi ai minorităţilor din judeţul Suceava.

Seara, la ora 17:00, Centrul Cultural Bucovina organizează, în Sala „Dom Polski”, spectacolul „Obicei de Crăciun”, susţinut de formaţii şi ansambluri artistice ale minorităţilor (poloni, ucraineni, maghiari, romi, ruşi-lipoveni).

 

Expoziţie de fotografie şi prezentarea CD-ului „Ghidul minorităţilor naţionale din Bucovina”

Sâmbătă, 18 decembrie a.c., Ziua Minorităţilor Naţionale din România va fi marcată la Shopping City Suceava, printr-o expoziţie de fotografie (Clubul Artelor Vizuale, ora 17:00), prezentarea CD-ului „Ghidul minorităţilor naţionale din Bucovina” (proiect coordonat de Ştefan Csukat, realizat de Asociaţia Culturală Hadik Andras din Bucovina, cu sprijinul financiar al Guvernului României prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice) şi organizarea unei seri muzicale (ora 19:00), susţinută de formaţii artistice ale comunităţilor etnice din judeţul Suceava, între care şi Grupul „Soacrele”, al Organizaţiei de femei a UUR-Ţinutul Bucovina.

 

Expoziţie interetnică de pictură

În acelaşi context al sărbătoririi Zilei Minorităţilor Naţionale din România, Galeria „Taras Şevcenko”, de la sediul UUR-Ţinutul Bucovina din municipiul Suceava, prezintă publicului expoziţia interetnică de pictură, care etalează lucrări realizate de pictorii Ioan Bodnar, Radu Bercea, Iosif Csukat şi Iulian Dziubinski.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări dedicate Zilei Minorităţilor Naţionale din România.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Manifestări dedicate Zilei Minorităţilor Naţionale din România5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei