Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Lansare de carte

„Iubita lui Esto”, un roman în care marele personaj nevăzut este tangoul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La City Gallery, în incinta Shopping City Suceava, a avut loc luni după-amiază lansarea volumului „Iubita lui Esto”, de Constantin Severin.

 

„Un pretext pentru o altă poveste de dragoste, dintre două culturi, română şi argentiniană”

Evenimentul, organizat de Alexandria Librării şi Shopping City Suceava, a reunit în perimetrul galeriei „tapetat” multicolor cu lucrările expoziţiei „Vis de copil”, expoziţie organizată cu prilejul Concursului naţional de creaţie plastică pentru preşcolari „Penelul fermecat”, un număr însemnat de cititori, prieteni şi cunoscuţi ai autorului, autor cu statut împlinit în poezie, dar care a debutat acum ca prozator cu acest roman de dragoste, o poveste care, aşa cum mărturiseşte el, „nu este decât un pretext pentru o altă poveste de dragoste, dintre două culturi, română şi argentiniană”.

O carte a cărei apariţie a determinat-o pe scriitoarea Angela Furtună să vorbească despre „soarta romanului românesc”, conexând opinii care semnalează „teme ce întârzie să fie abordate”, roman românesc care, din păcate, balansează puternic către literatura mediocră.

Există însă autori care scriu despre spaţii cât mai îndepărtate, care doresc să evadeze dintr-un loc strâmt şi să-şi exprime „apartenenţa la lumea cea mare” şi în acest registru al salvării se plasează şi Constantin Severin cu acest roman în care, aşa cum a subliniat Angela Furtună, „marele personaj nevăzut este tangoul”.

Tangou care s-a auzit discret pe întreg parcursul lansării de carte, constituind fondul muzical al manifestării.

 

„O carte care îşi va alege ea publicul”

Un roman care, aşa cum a spus criticul literar Rodica Mureşan, de la prima parcurgere a textului, a născut întrebarea dacă nu cumva autorul „intenţionează să continue sau să rescrie această poveste”.

O poveste care „se pretează unei lecturi duale”, al cărei conţinut se realizează prin „joncţiunea între eros şi un substanţial set de referinţe livreşti” care generează „mişcările tectonice de amploare ale unui sentiment incandescent”.

Un roman care „se scrie din corespondenţa celor doi îndrăgostiţi” (scriitorul argentinian Ernesto Sabato şi tânăra fiziciană Maria Rustin), un roman de „confesiune şi introspecţie”, „o scriere fantezistă, exotică şi chiar livrescă”, în care „amestecul de planuri şi schimbările de registru duc la o imposibilă demarcaţie de genuri”.

O carte, aşa cum a spus la final Constantin Severin adresându-se celor prezenţi, „care depinde de voi”, „o carte care îşi va alege ea publicul” întrucât îi vizează pe acei cititori cultivaţi care pot fi în consonanţă cu textul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Iubita lui Esto”, un roman în care marele personaj nevăzut este tangoul.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
„Iubita lui Esto”, un roman în care marele personaj nevăzut este tangoul4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei