Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mai 2010 - Anul XV, nr. 100 (4391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Formaţia „Rarăul”

Locul I la Festivalul Internaţional Şcolar de la Foggia, Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Formaţia de dansuri populare „Rarăul”, a Clubului Copiilor şi Elevilor Câmpulung Moldovenesc, condusă de prof. Filimon Ionuţ, a participat cu succes, în perioada 20-24 aprilie 2010, la finala „Festivalului Internaţional de Folclor Şcolar” care s-a desfăşurat în localitatea San Nicandro Garganico – Foggia, Italia, în perioada 20-24 aprilie 2010.

Acest festival are ca scop principal promovarea întâlnirilor şi a schimbului cultural dintre elevi, profesori, părinţi.

În urma selecţiei la care au participat sute de şcoli din ţările Uniunii Europene, în Secţiunea C – Folclor, a finalei din acest an au participat formaţii din Italia, Grecia, Algeria, Turcia, Portugalia şi România. În urma evoluţiei formaţiilor calificate în finala festivalului, juriul a decis ca Locul I să revină formaţiei de dansuri populare a Clubului Copiilor şi Elevilor Câmpulung Moldovenesc, care a mai primit şi o medalie din partea Camerei Deputaţilor din Italia.  

Aşa cum am aflat de la profesorul Ioan Catargiu, directorul Clubului Copiilor Câmpulung Moldovenesc, cel care i-a însoţit în Italia pe micii artişti de la poalele Rarăului, participarea la acest festival a fost posibilă cu sprijinului Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

„Prin această participare internaţională, alături de alte manifestări internaţionale la care participă elevii care activează la Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, sporim prestigiul municipiului nostru în plan naţional şi internaţional. Pentru copii, activităţile culturale internaţionale au rolul de a-i stimula şi încuraja în valorificarea şi promovarea folclorului autentic specific zonei Câmpulung, a tradiţiei culturale. Elevii Clubul Copiilor au devenit ambasadori ai culturii din zona noastră, făcând cunoscut numele municipiului Câmpulung Moldovenesc în mai multe ţări europene”, ne-a spus directorul Clubului Copiilor Câmpulung Moldovenesc, prof. Ioan Catargiu.

Grupul format din 18 persoane a fost condus de prof. Ilie Filimon, de la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, şi de directorul Clubului, Ioan Catargiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locul I la Festivalul Internaţional Şcolar de la Foggia, Italia.
 Vizualizări articol: 3101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locul I la Festivalul Internaţional Şcolar de la Foggia, Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei