Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Expoziţia „Tâlcul podoabelor de piatră”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava s-a deschis ieri expoziţia cu genericul „Tâlcul podoabelor de piatră”.

 

„În întâmpinarea albului zăpezii”

Expoziţia, care se înscrie în suita unor evenimente de gen care au devenit tradiţionale în programul instituţiei muzeale sucevene, prezintă publicului bijuterii din pietre semipreţioase realizate de pasionata şi ingenioasa creatoare băimăreană Klara Edelstein.
Aşa cum a spus în deschiderea manifestării directorul adjunct al CMB Suceava, dr. Ion Mareş, expoziţia parcă vine „în întâmpinarea albului zăpezii de afară cu o mare diversitate de străluciri şi culori”.
Culori care sclipesc în cristale naturale care provin din toate colţurile lumii, transformate în podoabe menite să ne bucure şi să ne înfrumuseţeze existenţa.

 

33 de seturi, care cuprind coliere, brăţări şi cercei montaţi în argint

Bijuteriile din piatră, expuse în cinci vitrine pe palierul de la etajul Muzeului de Ştiinţele Naturii, sunt executate cu pasiune şi măiestrie de Klara Edelstein, o creatoare care a lucrat în domeniul geologiei şi care, din anul 1983, se ocupă de realizarea şi comercializarea obiectelor de podoabă.
Aşa cum a spus Angela Anea, şefa secţiei de Ştiinţele Naturii, podoabele (prezentate în 33 de seturi, care cuprind coliere, brăţări şi cercei montaţi în argint) „sunt realizate din pietre naturale în stare brută sau uşor şlefuite”, piese a căror modă nu trece niciodată şi care, „prin rezistenţa lor în timp, pot fi purtate toată viaţa”.

 

„Pietre care vorbesc”

„Pietre care vorbesc”, aşa cum a accentuat dr. Ion Mareş şi care, după cum a remarcat subprefectul Angela Zarojanu, sunt capabile să ne inducă „o stare de bună dispoziţie, optimism şi speranţă”.
Bijuteriile, care pot fi achiziţionate contra cost (preţurile variind între 80 şi 400 lei setul), sunt realizate din acvamarin, ametist, agat, amazonit, coral, cuarţ roz, carneol, jasp mokait, lapis lazuli, malachit, onix, piatra lunii, sodalit, turmalină, turcoază, unakit... cristale care provin din toate colţurile lumii (Brazilia, Madagascar, China, America de Nord, Mexic, Afganistan, Australia, Congo, Maroc, Noua Zeelandă şi România).
Piesele de rezistenţă ale expoziţiei sunt colierul, brăţara şi cerceii din setul de acvamarin, care au şi preţul maxim.

 

„Mult suflet frumos”

Expoziţia etalează planşe cu informaţii referitoare la cristalele prezentate (descriere, culori, varietăţi, provenienţă) precum şi extrase de cristaloterapie despre diverse pietre cu influenţe în anumite afecţiuni (pentru sistemul osos, nervos, circular şi pentru stări de oboseală şi anemie; pentru aparatul uro-genital; pentru buna funcţionare a aparatului digestiv şi ameliorarea diabetului; pentru probleme de inimă, plămâni sau depresie).
O expoziţie apreciată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie ca fiind „extrem de frumoasă şi bine-venită în preajma unor zile în care trebuie să ne gândim la cadouri”, o expoziţie care vibrează de „mult suflet frumos”.

Expoziţia „Tâlcul podoabelor de piatră” (tâlc pe care vizitatorii vor trebui să-l decripteze) poate fi vizitată după programul: luni, orele 9:00-16:00; marţi - duminica, orele 9:00-17:00, fiind deschisă până pe data de 8 martie a.c.
În afara pieselor etalate în expoziţie (care pot fi reţinute şi achiziţionate la închidere) la parterul instituţiei muzeale există un stand cu vânzare cu mărţişoare şi diverse obiecte de podoabă din cristale naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Tâlcul podoabelor de piatră”.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Expoziţia „Tâlcul podoabelor de piatră”3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei