Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programul Biblionet

Reprezentanţii Fundaţiei Bill & Melinda Gates vin la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii Fundaţiei Bill & Melinda Gates din SUA, Deborah Jacobs, Director Global Libraries Initiative, şi Siri Oswald, Manager Programe Global Libraries Initiative, vor veni miercuri, 3 februarie a.c., la Suceava.

 

Participare unică la nivel naţional

Cei doi reprezentanţi ai fundaţiei americane vor fi, împreună cu directorul IREX România, Paul Baran, respectiv directorul adjunct, Scott Andersen, precum şi alţi reprezentanţi IREX, însoţiţi de reprezentanţi ai Ministerului Culturii, oaspeţii ai bibliotecilor publice din judeţul Suceava incluse în Programul Biblionet.
Aşa cum ne-a spus directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş, „participarea acestor reprezentanţi este unică la nivel naţional, judeţul Suceava fiind singurul din ţară unde se va ajunge în această componenţă, în vederea evidenţierii implementării în România a Programului Biblionet”.

 

Accesul la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice

Iniţiativa Global Libraries îşi propune să deschidă calea către cunoaştere, informare şi egalitate de şanse pentru cât mai mulţi oameni şi este parte a Programului de Dezvoltare Globală.
Global Libraries formează parteneriate cu diferite ţări pentru a ajuta bibliotecile publice să asigure accesul gratuit la calculatoare, internet şi formare pentru utilizarea tehnologiei informaţiei la potenţial maxim, sprijină transformarea bibliotecilor publice în instrumente vitale pentru îmbunătăţirea nivelului de trai a milioane de oameni.
Programul Biblionet îşi propune să asigure accesul la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice.

 

Programul Biblionet are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari

În prima rundă a programului, judeţul Suceava a primit pentru cele 21 de biblioteci publice 103 computere, 21 imprimante, 21 scannere, un videoproiector, iar 30 de bibliotecari au urmat cursuri de instruire în utilizarea calculatorului şi administrarea bibliotecii.
Programul are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates pentru următorii cinci ani. Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti. Microsoft Corporation va dona software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către bibliotecile selectate în program, în cadrul iniţiativei globale de înzestrare a comunităţilor cu tehnologie accesibilă şi utilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii Fundaţiei Bill & Melinda Gates vin la Suceava.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Reprezentanţii Fundaţiei Bill & Melinda Gates vin la Suceava4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei