Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

“Anotimp în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria „Bucovina”, de la parterul Palatului Administrativ din municipiul Suceava, s-a deschis ieri expoziţia de pictură şi grafică a artistului plastic sucevean Anghel-Vasile Siminiuc, cu genericul „Anotimp în Bucovina”.

 

O expoziţie circumscrisă programului „Crăciun în Bucovina”

La vernisajul la care, alături de artistul expozant, au participat colegi de breaslă artistică, prieteni, precum şi câţiva dintre cei care urmăresc cu asiduitate evenimentele de gen, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, în calitate de gazdă, a subliniat faptul că expoziţia se înscrie în suita manifestărilor care se circumscriu programului „Crăciun în Bucovina”.
O expoziţie care etalează lucrări cu tematică hibernală, peisaje dintr-o tabără de creaţie plastică desfăşurată anul trecut la Suceviţa, secvenţe citadine din ciclul „Suceava veche” şi câteva tablouri cu flori.

 

„Omagiu vieţii”

O expoziţie pe care artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici - Filiala Suceava, a apreciat-o ca aducând un „omagiu vieţii” prin „diversitatea genurilor abordate, prin diversitatea tematică şi prin capacitatea artistului de a pătrunde dincolo de suprafaţa formelor” pe care acesta le prezintă în acord cromatic cu propriile stări sufleteşti.
Cât despre anotimp, ca diviziune a anului cu elemente specifice de climă, diviziune care revine ciclic într-o succesiune ordonată, Lucia Puşcaşu a subliniat caracterul de „continuitate”, o continuitate care poate fi remarcată şi în creaţia lui Anghel-Vasile Siminiuc.

 

„Un anotimp nou, mai bogat şi mai frumos”

Continuitate care-ar fi de dorit şi în ceea ce priveşte susţinerea artelor la Suceava, susţinere pe care trebuie s-o asigure instituţiile administrative ale oraşului şi judeţului.
„Să fiţi alături de artişti şi să-i sprijiniţi!”, li s-a adresat ea celor prezenţi, invitându-i totodată să viziteze şi alte spaţii de expunere, cum ar fi City Gallery din incinta Shopping City Suceava, unde s-a deschis primul Târg de artă contemporană al artiştilor autohtoni.
Iar Anghel-Vasile Siminiuc, pentru care expoziţiile sunt aidoma anotimpurilor (se succed reluând teme şi motive care l-au impus în perimetrul artistic) şi-a exprimat speranţa că la Suceava, peste care au trecut multe anotimpuri („vin, trec şi se duc”), va veni şi „un anotimp nou, un anotimp mai bogat şi mai frumos”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Anotimp în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Anotimp în Bucovina”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei