Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În toi

Pregătiri pentru Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pregătirile pentru Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, festival care se va desfăşura în intervalul 16 - 23 august a.c., sunt în toi.

 

Scena cu draperii de atlas brocat

În Curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei, în perimetrul umbrit de cei doi stejari seculari cu ramurile încărcate de ghindă, se lucra ieri la amenajarea scenei pe care actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani vor da startul manifestărilor duminică seara, la ora 19:00, cu prima reprezentaţie a spectacolului „Viforul”, de Barbu Ştefănescu Delavrancea.
Scena, orientată cu faţa spre capela cetăţii (capelă în care organizatorii festivalului au aşezat o icoană de mari dimensiuni a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt), a fost acoperită cu folie de material plastic, pentru a-i proteja pe actori în caz de vreme nefavorabilă, şi înconjurată cu draperii de atlas brocat pe care s-a imprimat stema cu capul de bour a Moldovei.

 

Podium din scânduri de brad, scaune tapiţate şi bănci

În apropierea scenei (care rezistă de la prima ediţie a festivalului), pe suprafaţa platoului din faţa bolţilor care fac intrarea în „Baia cu aburi” şi în „Închisoarea” cetăţii, s-a construit un podium din dulapi de brad, lat de 5 şi lung de 12 metri, pe care actorii şi membrii ordinelor cavalereşti vor interpreta scenele de istorie locală şi se vor înfrunta în lupte.
Pentru spectatori au fost deja aduse (şi depozitate sub una din bolţi) 80 de scaune tapiţate, iar pentru suplimentare, până la 150 de locuri, vor fi aduse şi câteva bănci.

 

Flamuri şi prapuri cu stemele voievozilor

Pe drumul de pe marginea şanţului de apărare vor flutura flamuri cu stema Moldovei, iar de la intrarea în Cetatea de Scaun până în curtea interioară vor putea fi văzute, pe prapuri din mătase de diverse culori, stemele voievozilor moldoveni de la Petru I Muşat, până la Alexandru Lăpuşneanu.
La imprimarea acestor steme (care au fost reproduse după aversul monedelor din epocă sau după sigilii), care vor împodobi bolţile din zidurile cetăţii, se lucra încă ieri în curtea interioară a Muzeului de Istorie.

 

Pregătiri pentru cazare în muzeul în aer liber şi meniu tradiţional la „Crâşma lui Moş Iordache”

Pregătiri se făceau şi în Muzeul Satului Bucovinean, unde urmează să fie cazaţi, începând de luni, cascadorii trupei lui Vali Vasilescu împreună cu cei şase cai.
Ei vor fi găzduiţi în „Gospodăria Mănăstirea Humorului”, care dispune şi de grajduri pentru animale.
Şi tot de ieri, aşa cum am aflat de la directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin Emil Ursu, la „Crâşma lui Moş Iordache” din incinta muzeului în aer liber se pot comanda mâncăruri tradiţionale (tochitură, sarmale şi plăcinte poale’n brâu).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pregătiri pentru Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Pregătiri pentru Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei