Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2009 - Anul XIV, nr. 64 (4050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La Biblioteca Bucovinei

Evocări feminine, istorie şi tendinţe în modă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sala de Artă “Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera” a găzduit, ieri, manifestarea cu genericul “Personalităţi feminine româneşti din perioada modernă şi contemporană”.

 

Rodul unei activităţi concertate

Organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de către instituţia de carte judeţeană şi Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, manifestarea circumscrisă acestui generic a fost rodul unei activităţi concertate, a colaborării dintre Catedra de istorie şi Catedra de desen din cadrul colegiului sucevean.

Pornind de la un curs intitulat „Statutul femeii în secolul XX”, profesorii de istorie Victoriţa Baran, Eugenia Fărcuţ, Elena Ani, Ovidiu Ciocan şi profesoara de desen Simona Mera, cu sprijinul bibliotecarelor Lăcrămioara Andrei şi Anda Muntean, au conturat programul acestei manifestări care a antrenat deopotrivă cadre didactice şi elevi ai colegiului.

 

O prezentare documentată, susţinută de proiecţie cu text şi imagini

Manifestarea a debutat cu prezentarea de către elevi a unui număr de zece  personalităţi feminine: Regina Maria, Martha Bibescu, Ana Aslan, Hortensia Papadat - Bengescu, Monica Lovinescu, Smaranda Brăescu, Elena Ghica (Dora d’Istria), Lucia Sturdza - Bulandra, Hariclea Darclee şi Nadia Comăneci.

O prezentare documentată, susţinută de proiecţie cu text şi imagini, cu accente biografice care subliniau rolul social şi activitatea fiecăreia dintre ele.

Celălalt segment al manifestării a fost asigurat de expoziţia-concurs de desene şi grafică intitulată „Tendinţe din moda feminină, în creion şi culoare”, dublată de o mini-expoziţie de fotografii vechi, care prezintă femeia în diverse ipostaze.

 

Premii pentru desen şi grafică vestimentară

Expoziţia poate fi apreciată ca o demonstraţie a interesului pentru o activitate extracurriculară, cursul de design vestimentar susţinut de prof. Simona Mera, o activitate, aşa cum a subliniat prof. Victoriţa Baran, prin care, nu de puţine ori, „elevii îşi găsesc drumul în viaţă”.

Cele 60 de desene realizate de un număr de 38 de elevi conturează moda feminină privită istoric, retrospectiv, dar şi în contemporaneitate, cu tendinţele ei.

Lucrările au fost analizate de un juriu din cadrul bibliotecii sucevene şi  premiate.

Premiile, constând în diplome şi cărţi, au fost oferite elevilor Diana Grigoriu, cl. a VIII-a (Premiul I), Georgiana Chimiec şi Daniel Vizeteu, ambii din cl. a X-a (Premiul II) şi Mihaela Matei, cl. a XII- a (Premiul III).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evocări feminine, istorie şi tendinţe în modă .
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Evocări feminine, istorie şi tendinţe în modă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei