Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Zece milioane de lei, pentru burse doctorale la Universitatea Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a câştigat un proiect în domeniul burselor doctorale, în valoare de zece milioane de lei. Directorul Şcolii Doctorale din cadrul universităţii sucevene, profesorul universitar doctor inginer Dorel Cernomazu, a declarat că „proiectul vizează formarea iniţială a unui număr de 30 de doctoranzi, iar bursele obţinute prin derularea proiectului includ cheltuielile pentru documentare, pentru elaborarea şi experimentarea prototipurilor, precum şi cheltuielile de documentare într-un centru universitar din străinătate pe durata a opt luni de zile”. Potrivit lui Dorel Cernomazu, „problema cea mai importantă este găsirea celor 30 de doctoranzi, deoarece pregătirea lor se realizează într-o manieră serioasă şi se doreşte ca ei să continue munca de cercetare şi după finalizarea tezei”.

 

Opt domenii de doctorat la Universitatea Suceava

Şcoala Doctorală din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava numără, în prezent, un număr de 18 coordonatori ştiinţifici de doctorat în opt mari domenii, iar numărul doctoranzilor care se află în diferite stadii ale pregătirii tezei de doctorat a ajuns la 243. Pentru anul universitar 2008-2009, la Universitatea Suceava sunt prevăzute 30 de locuri la studii universitare de doctorat cu frecvenţă, fără taxă şi fără bursă, în timp ce la studiile de doctorat la fără frecvenţă, cu taxă sunt prevăzute aproximativ 70 de locuri.

Directorul Şcolii Doctorale a mai spus că „în domeniul calculatoarelor şi tehnologiei informaţiei conducător ştiinţific este prof. univ. dr. ing. Gheorghe Pentiuc, în domeniul ingineriei electronice şi telecomunicaţiilor conducător ştiinţific este actualul rector al Universităţii sucevene, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, în domeniul ingineriei materialelor este prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, în cel al ingineriei mecanice conducător ştiinţific este „părintele Şcolii Doctorale”, prof. univ. dr. ing. Emanuel Diaconescu.

 

60% dintre candidaţii la doctorat finalizează studiile

 

Dorel Cernomazu este conducător ştiinţific în domeniul ingineriei electrice, în timp ce în domeniul istorie sunt mai mulţi conducători ştiinţifici, respectiv prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, Dumitru Şandru, Gheorghe Onişoru, Dumitru Vitcu.

În domeniul filologiei sunt conducători ştiinţifici prof. univ. dr. Ion Horia Bârleanu, Albumiţa Muguraş Constantinescu, Mircea Diaconu, Vasile Dospinescu, Rodica Nagy şi Ioan Oprea, iar acestora li s-au alăturat prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu şi Elena Brânduşa Steiciuc.
În domeniul silviculturii, conducători de doctorat sunt prof. univ. dr. ing. Radu Cenuşă şi Ioan Milescu şi prof. univ. dr. doc. Vasile Giurgiu.

Profesorul universitar Dorel Cernomazu a spus că „una dintre problemele celor care se înscriu la doctorat este lipsa spiritului de finalitate”. Acesta a declarat că „60% dintre cei care încep Şcoala Doctorală o şi termină”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece milioane de lei, pentru burse doctorale la Universitatea Suceava.
 Vizualizări articol: 1568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zece milioane de lei, pentru burse doctorale la Universitatea Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei