Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Festival de Artă Medievală

O săptămână de sărbătoare în Cetatea de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare” din această vară se va desfăşura pe parcursul unei săptămâni întregi.

Aşa cum a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu, festivalul din acest an „nu va semăna cu nici una din ediţiile anterioare”.

El a precizat că a avut deja, cu prilejul organizării manifestărilor dedicate aniversării celor 620 de ani de atestare documentară a Cetăţii de Scaun şi a Sucevei, discuţii cu conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani pentru repunerea în scenă a trilogiei lui Barbu Ştefănescu Delavrancea.

„După 41 de ani de când în Cetatea de Scaun a Sucevei au fost prezentate spectacolele trilogiei lui Delavrancea, piese de teatru realizate în regia lui Teofil Vâlcu, vrem să reluăm acest lucru”, a subliniat el.

 

Concert Ruslana la Suceava

Aşadar, în săptămâna 11-17 august a.c., după primele trei zile care vor fi dedicate teatrului (cu câte două spectacole pe seară), va fi o zi (14 august) în care fortul muşatin va găzdui o seară de muzică folk, urmată de alte trei zile de manifestări medievale.

Bineînţeles că scenele medievale vor fi cu totul altele decât cele prezentate în anii anteriori. Spre exemplu, el a spus că, de data aceasta, vom putea asista la o nuntă voievodală, dar şi la asasinarea unui voievod moldovean, scene care vor fi realizate atât cu actorii teatrului din Botoşani, cât şi cu cascadorii echipei lui Vali Vasilescu.

De asemenea, într-una din seri, vom avea parte de un concert susţinut de cântăreaţa ucraineană Ruslana, care a fost premiată la concursul EUROVISION.

Constantin-Emil Ursu a precizat că a avut deja discuţii cu un potenţial sponsor pentru aducerea acesteia la festivalul de la Suceava. Un program capabil să aducă în cetate un număr mare de vizitatori.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O săptămână de sărbătoare în Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O săptămână de sărbătoare în Cetatea de Scaun5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte