Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 79 (8608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colțul cititorului

”Suntem ceea ce mâncăm”. Proiect transfrontalier în desfășurare la Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Rădăuți

La finele lunii martie, la Cahul, în Republica Moldova, s-a desfășurat o primă activitate de amploare din cadrul proiectului transfrontalier ,,Suntem ceea ce mâncăm”. Inițiat în baza unui acord încheiat între Instituția Publică Colegiul de Medicină Cahul și Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Rădăuți, proiectul are ca obiectiv general conștientizarea importanței unui comportament alimentar adecvat pentru sănătatea fizică și psihică a elevilor și dezvoltarea armonioasă a acestora. Implementarea sa se va realiza în intervalul 25 februarie - 25 mai 2024.  

Organizată în cadrul Cercului pedagogic al profesorilor de Nursing de către reprezentanții Școlii Postliceale Sanitare Centrul de Studii ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Rădăuți, activitatea a fost găzduită de Instituția Publică Colegiul de Medicină Cahul, reprezentat de doamna director, profesor Aliona Mustață, și de către responsabilul de proiecte, profesor Alexandru Bibic.

Școala Postliceală Sanitară rădăuțeană și-a trimis reprezentanții în persoana doamnei director, profesor Paula Tamara Ciobîcă, a responsabilului de proiecte, profesor Adriana Slusar, alături de cinci cadre didactice și cinci elevi.

Activitatea a debutat pe data de 27 martie, printr-un spectacol omagial, urmat de o conferință științifică cu participare internațională și de un concurs tematic.

Pe 28 martie s-au desfășurat lecții publice demonstrative la disciplinele Nursing și Chirurgie generală, ziua încheindu-se cu o vizită de lucru la spitalul raional. Ultima zi, 29 martie, a fost destinată vizitei cramelor de la Cricova.

Proiectului transfrontalier i s-a alăturat ca partener Colegiul ,,Andronic Motrescu” Rădăuți, singurul colegiu din județul Suceava care are din acest an școlar nivel postliceal sanitar. Delegația a fost formată din directorul instituției, profesor Vasile Tatar, și directorul adjunct, profesor Cristina Moloci, însoțiți de profesori de Nursing și elevi.

„Vizitele de studiu interinstituționale, materializate în schimbul de bune practici, reprezintă cheia evoluției pentru fiecare din unitățile partenere. O alimentație sănătoasă înseamnă echilibru și diversitate. Tot astfel, succesul în educație înseamnă toleranță, acceptare, învățare pe tot parcursul vieții”, a declarat profesoara Paula Tamara Ciobîcă, directorul CSSMS Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Suntem ceea ce mâncăm”. Proiect transfrontalier în desfășurare la Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Rădăuți.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Suntem ceea ce mâncăm”. Proiect transfrontalier în desfășurare la Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei