Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 48 (8577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, într-o mobilitate de grup Erasmus+ în Finlanda

În perioada 12-16 februarie 2024, șapte elevi de la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, Maya Camelia Cojocariu, Alessia Maria Bernicu, Gabriela Blanaru, Maria Elena Raicu, Sophia Ruth Sebestyen, George Strugariu și David Dascălu, cu vârste cuprinse între 11 și 12 ani, au participat la o mobilitate de grup Erasmus+, pentru o vizită de studiu, în zona capitalei Helsinki, în Finlanda, la Școala Leppävaaran koulu din Espoo.

Ei au fost însoțiți de profesoara Mariana Ciupu, directoarea adjunctă a Școlii Gimnaziale nr. 4 Suceava și manager de proiect Erasmus+, și profesorul Bogdan Nistor.

Mobilitatea a fost finanțată în cadrul proiectului de acreditare Erasmus+, domeniul Educație școlară, și s-a derulat prin intermediul organizației suport Erasmus VisitEDUFinn, din Helsinki.

Scopul mobilității de grup a fost descoperirea sistemului educațional finlandez și a culturii finlandeze de către elevii participanți și profesorii însoțitori.

Acordul de învățare a prevăzut participarea elevilor la activități educative și la programul școlar de ore de curs în vederea dezvoltării competențelor de soluționare creativă de probleme, dezvoltarea abilităților practice, a competențelor de comunicare în limba engleză, de sensibilizare artistică, cultivarea unui stil de viață sănătos și dezvoltarea spiritului de echipă și a colaborării.

Elevii au asistat la ore de matematică, limba engleză, muzică, desen, patinaj și ateliere de abilități practice.

În cadrul programului guvernamental finlandez anti-bullying KiVa, elevii au participat la o activitate de treasure hunting, căutându-și numărul pereche în zăpada din curtea școlii, și au postat mesaje în limba engleză și în limba română despre prietenie, pe bilete în formă de inimă, pe care le-au lipit pe peretele din holul școlii, în pauză, în spațiul amenajat pentru jocuri sportive de recreere și jocuri educaționale.

De asemenea, au pictat imagini cu mesaje pozitive pe geamurile ușilor sălilor de clasă, alături de colegii lor finlandezi, îndrumați de profesoara lor de desen. La activitatea de handcrafting, au învățat să împletească, iar la limba engleză au pregătit și susținut prezentări pe tema prieteniei. Au participat la ora de patinaj.

Educația fizică se studiază doar la clasele de elevi cu abilități sportive, selectați de o comisie formată din sportivi olimpici de performanță. Școala Leppävaaran kouludin Espoo este înscrisă în programul academiei de sport național al Comitetului Olimpic Finlandez.

Elevii și profesorii au avut ocazia de a vizita o școală modernă, complet reabilitată prin extindere și construirea unui corp nou de clădire, dată în folosință în 2021.

Sălile de clasă sunt dotate cu mobilier ergonomic și cu table interactive, boxe audio și dispozitive de proiectare, scanare și înregistrare video Visualizer, montate în fiecare sală de clasă. În școala finlandeză vizitată, elevii și profesorii își depozitează hainele și încălțămintea în vestiare, iar în școală se circulă în șosete. Elevii nu poartă uniforme, neexistând cod vestimentar cromatic. Se respectă doar principiile decenței vestimentare.

O pauză pe zi se desfășoară în curtea școlii, cu monitorizarea profesorilor de serviciu, care poartă veste reflectorizante cu emblema programului anti-bullying KiVa.

După programul activităților de la școală, elevii și profesorii au vizitat fortăreața maritimă Suomenlinna, centrul de știință Heureka, muzeul de Științe ale naturii din Helsinki, Bisericaîn stâncăTemppeliaukio, catedrala Uspenski,Biserica Luteranăși Hala Piaței Vechi din Helsinki.

 

Mariana Ciupu

Director adjunct,

Manager de proiect acreditare Erasmus+

Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, într-o mobilitate de grup Erasmus+ în Finlanda.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, într-o mobilitate de grup Erasmus+ în Finlanda0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei