Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 31 (8560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Colțul cititorului

Curs de formare Erasmus+, Conflict Management for School Staff, în Spania

În perioada 15-20 ianuarie 2024, profesoara pentru învățământ primar Mirela Mazilu și profesoara de limba franceză Mariana Ciupu, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale Nr. 4 Suceava, au participat la cursul de formare Conflict Management for School Staff, în Tenerife, Spania, în cadrul proiectului Erasmus+, având ca obiectiv creșterea capacității de reziliență, de adaptare la situații noi și de mediere a conflictelor, conform Planului Erasmus al Școlii Gimnaziale Nr. 4 Suceava, pentru perioada 2023-2027.

Cursul a fost furnizat de Europass Teacher Academy.

Au participat 17 cursanți din domeniul învățământului preuniversitar, directori de școală, o secretară, un psiholog școlar și profesori din Italia, Belgia, Polonia, Lituania și Estonia. Formatorii au fost Dominic Kauffman, de origine britanică, și Maja Balcerzyk, de origine poloneză.

Formarea a avut în vedere descoperirea oportunităților ascunse în conflicte, recunoașterea emoțiilor care declanșează conflictele, crearea spațiului pentru exprimare personală și comunicare și aplicarea principiilor comunicării asertive în medierea conflictelor în diverse situații.

Participanții și-au prezentat școlile și experiențele de gestionare a conflictelor în mediul educațional. S-a pus accentul pe ascultarea activă, asumarea responsabilității, observarea felului în care emoțiile determină comportamentele, prevenirea conflictelor, conversația ghidată, medierea conflictelor și gestionarea nivelului de stres printr-o atitudine proactivă.

În discuțiile de la curs, participanții au aflat elemente noi despre sistemele educaționale și managementul educațional din țările participante. În Italia, Spania și Belgia, directorii de școală sunt complet degrevați de ore de curs și se ocupă doar de management.

În Belgia, o școală de 3.000 de elevi are 3 divizii de management, cu director general, 3 directori adjuncți, directori administrativ-financiari și personal administrativ și de suport separat pe compartimentele secretariat, contabilitate și asistență IT, pentru fiecare ciclu de învățământ: primar, gimnazial, respectiv liceal.

Una dintre problemele ridicate de secretara-șef de la școala din Belgia, participantă la curs, a fost vacantarea anuală a câte 7-8 posturi de profesori la școală, în condițiile în care profesorii tineri, deși plătiți cu aproximativ 3.000 euro pe lună, renunță anual la posturi din cauza degradării statutului socio-profesional al profesorului în comunitate și a dificultăților întâmpinate în managementul claselor de elevi, care, în ultima perioadă, prezintă comportamente din ce în ce mai dificil de gestionat.

Cursanții au primit certificate de participare și au participat la excursii în Parcul Național Teide și Coasta de Nord.

 

Mariana Ciupu

Director adjunct

Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs de formare Erasmus+, Conflict Management for School Staff, în Spania.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curs de formare Erasmus+, Conflict Management for School Staff, în Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei