Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 17 (8546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana

Ca în fiecare an, Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana a marcat Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, derulând diverse activități omagiale care au fost cuprinse în cadrul unui proiect educațional denumit ”EMINESCU - poetul nepereche”.

Proiectul a debutat cu activitatea „Sub steaua lui Mihai Eminescu”, coordonată de profesoarele de limba şi literatura română Adriana Țâcșa, Alina Tipa, Anastasia Pîțu și Cristina Crăciun Pîțu și s-a desfășurat într-un cadru festiv, în sala de evenimente a Căminului Cultural din Cajvana, în prezența domnilor directori, coordonator, prof. Robu Nicolae, respectiv adjuncți, prof. Iulian Ciotu, prof. Marius Crăciun Pîțu și prof. Cristina Tomuț, dar și a reprezentanților Consiliului Local Cajvana, domnul primar Gheorghe Tomăscu și domnul viceprimar Gheorghe Iacoban. Nu a lipsit de la activitate nici doamna consilier educativ, prof. Nicoleta Rotar și bibliotecara Rodica Mîțan.

”Ne-am dorit în primul rând să valorificăm potențialul pe care îl are aducerea mai îndeaproape a activităților culturale în școală, dar și să îi îndemnăm pe copii să prețuiască moștenirea culturală națională. Dincolo de oferirea de informații și date, știm că cel mai bine elevii învață prin interacțiune directă și prin experiența lucrului practic, motiv pentru care se dovedește încă o dată că sloganul <Învață de la viață>, atât de popular și de iubit printre elevi, are rădăcini adânci în întreaga activitate de predare, învățare și evaluare a profesorilor noștri”, a declarat doamna profesoară, șefa catedrei de limba și literatura română, Cristina Crăciun Pâțu.

Activitatea a cuprins expuneri, argumentări, prezentări ppt, dar și poezii și citate, care au subliniat temele și motivele eminesciene, iar cei prezenți și-au împrospătat memoria cu privire la viaţa şi activitatea marelui poet.

Și la clasele primare elevii și învățătorii au participat la diferite activități, ateliere interactive dedicate Marelui Poet, îmbinând astfel activitățile artistico-plastice și informative cu cele legate de viața și opera poetului Mihai Eminescu, prin realizarea unor desene, colaje, machete.

„Pentru a marca împlinirea a 174 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, ne-am dorit să le amintim elevilor noștri, încă o dată, ce importanță au textele lui Eminescu în evoluția limbii române, care este valoarea pe care au adus-o literaturii și să scriem o mică pagină de jurnal în marea carte a culturii prin toate activitățile realizate cu ocazia acestei zile atât de importante”, a declarat doamna consilier educativ, prof. Rotar Nicoleta.

În cadrul proiectului au participat și profesoarele de limba și literatura română Draghici Viorica, Tomăscu Floarea, Liliana Avram și Tcaciuc Ionela.

Prin momentele pregătite, organizatorii au vrut să creeze un cadru prin care toţi elevii să se exprime, să relaţioneze, să se bucure de această zi de sărbătoare şi, nu în ultimul rând, să evoce şi să aducă un omagiu memoriei marelui poet.

“Aceste activități dovedesc atenta preocupare a cadrelor didactice din școala noastră față de munca educativă și reala implicare a elevilor în manifestările de acest gen”, a declarat directorul coordonator, prof. Robu Nicolae, și a mulțumit tuturor celor implicați.

Doamna director adjunct Tomuț Cristina a emoționat în cuvântul său…

“Ce liniște a adus Eminescu...!!! E o liniște care ne lipsește acum, nouă, ca nație. Suntem atât de agitați, grăbiți și nu mai știm să ascultăm un vers, nu mai putem să cântăm măcar în gând o linie melodică.

Da, Eminescu, azi și ieri, și mâine poate fi medicamentul românului pentru a se redresa în acest tumult.

În fiecare dintre noi există, chiar din naștere, un vers de poezie. Trebuie doar să scriem mai departe, pe parcursul vieții al doilea vers, al treilea, al patrulea, poate o strofă, o poezie…”

 

Prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman

Responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Ștefan cel MareCajvana

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei