Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 288 (8512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DNA-ul i-a schimbat culoarea semaforului

Până a ajunge să ocupe onorantul post de primar al municipiului Suceava, către care a început să țintească încă din data de 31 martie a.c., când a fost validat, fără să îndeplinească cerințele normelor statutare, privind vechimea în partid, în funcția de președinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Vasile Rîmbu scos cu târnul din funcția de manager al Spitalului de Urgență Suceava pentru dezastrul produs în această unitate sanitară în primele săptămâni ale pandemiei de covid, va trebui să îşi tocească mult și bine pingelele prin sălile de judecată ale Palatului de Justiție pentru a răspunde în fața magistraților la acuzațiile formulate de procurorii DNA, în dosarul penal întocmit pe numele lui și promovat spre dreaptă judecată.

Faptul că Vasile Rîmbu a ajuns să dobândească oficial calitatea de inculpat nu reprezintă un motiv de mirare, ba din potrivă, poate fi considerat un motiv de normalitate, care a survenit, cei drept, cam târziu. Odată și odată personajul trebuia să dea socoteală, în fața legii, măcar pentru o parte din blestemățiile pe care le-a comis de-a lungul întregii sale cariere, de salariat la stat, carieră ce i-a permis să agonisească o avere de nabab.

De acum înainte ițele dosarului întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție vor fi descâlcite și puse în bună ordine pe bobinele legii penale, de organele de justiție competente.  Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, de condamnare sau de achitare a inculpatului drumul, e lung și anevoios, soluționarea dosarului necesitând un timp îndelungat.

În aceste împrejurări participarea ”marelui finanțist” Vasile Rîmbu la scrutinul din toamna anului 2024, pentru alegerea în funcția de primar al municipiului Suceava, așa cum au hotărât cu un entuziasm debordant căpeteniile Organizaţiei PSD Suceava, este total compromisă.

Într-un amplu material de analiză politică publicat în presa locala, în data de 6 aprilie 2023, exprimam cu argumente imbatabile că managerul dezastrului din Spitalul de Urgență Suceava nu are nicio şansă să ocupe fotoliul de edil al municipiului reședință de județ. Încercarea tomnaticilor promotori ai acestei idei năstrușnice, dovedind miopie politică, amatorism, lipsă de cadre crescute în pepiniera proprie, și în ultimă instanță, traficarea bunei-credințe a sucevenilor prin tentativa de a li se băga pe gât un primar incapabil să le slujească interesele și să îi reprezinte cu onoare.

Organizaţia Municipală Suceava a PSD va pierde și la viitoarele alegeri prilejul de a promova din rândurile sale un edil. Timpul lucrează în defavoarea sa. Candidatura lui Vasile Rîmbu a căzut odată cu trimiterea lui în judecată, ca frunzele toamnei duse de vânt.

Pentru a reechilibra oricum situația, va trebui să fie grabnic rejectat, și din funcția de preşedinte a OM a PSD Suceava. Nu are autoritate morală să conducă din poziția de lider politic o campanie electorală pentru desemnarea primarului urbei și a consilierilor locali.

Individul care răspunde dimineața în fața unui complet de judecată pentru faptele de corupție, ce i-au fost reținute în sarcină, de procurori, nu este îndreptățit să ia loc, în după-amiaza aceleiași zile sau a zilelor următoare, în prezidiul unei adunări electorale, vorbind despre cinste, legalitate, administrarea cu bună-credință a orașului și despre alte aspecte de interes major pentru alegători.

O pot face doar cei contaminați până în albul ochilor de virusul ipocriziei, invocând cu nonșalanță principiul prezumției de nevinovăție. Rămâne de văzut dacă actualii fruntași ai organizațiilor municipală și județeană ale PSD Suceava vor accepta să se înece, păstrând cadavrul politic al lui Vasile Rîmbu în brațe. Sunt convins că nu se va ajunge până la fundul mlaștinii. Nodul gordian va fi tăiat de conducerea centrală a PSD. 

Urgisitului nostru oraș, adus în categoria ”târgurilor unde nu se întâmplă nimic”, i-a trecut, cum spun catanele, glonțul pe lângă ureche. Să ne imaginăm că prin ambalarea la maximum a mașinăriei de propagandă a PSD, ”unsă” cu sume uriașe de bani, de care dispun din belșug cei aflați la pupitrele de comandă ale acestui partid, electoratul era din nou îmbrobodit și înscăuna ”democratic” pe Vasile Rîmbu în fotoliul de primar.

Doar după câteva săptămâni de la producerea acestui tenebros eveniment, sediul consiliului municipal și al primăriei din Areni devenea o veritabilă bursă, unde se tranzacționau sinecuri, privilegii, scutiri de taxe, eliberări de autorizații, concesionări de bunuri și terenuri din patrimoniul public, încredințări de lucrări de investiții fără licitații, semnări de contracte și câte și mai câte manopere nelegiuite, prin care se ostoia pofta de îmbogățire a cohortelor de trepăduși, ținuți departe de fagurii de miere, în cei douăzeci de ani de când la Primăria Sucevei PSD-ul a fost ținut pe tușă.

Și de această dată, așa cum dese ori s-a întâmplat în istorie, Dumnezeu a fost de partea sucevenilor, zădărnicind prin intermediul DNA-ului jocurile celor răi și vicleni.

 

Ion Băncescu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA-ul i-a schimbat culoarea semaforului.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DNA-ul i-a schimbat culoarea semaforului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei