Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 181 (8405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect Erasmus+, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava

Proiectul Erasmus+ Stronger through Education for the Needs of our Students”, coordonat de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava și având ca parteneri școli din Norvegia, Portugalia, Franța, Turcia și Italia, are drept scop promovarea integrării școlare și sociale a elevilor cu nevoi educaționale speciale prin activități de consiliere educațională și orientare în carieră.

În cea de-a doua mobilitate a proiectului, desfășurată în Pazar, Provincia Rize, Turcia, în perioada 28 mai - 2 iunie 2023, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava au participat trei cadre didactice și șase elevi. Tema întâlnirii a fost: „United through Diversity”.

Activitățile propuse au oferit atât profesorilor, cât și elevilor soluții și viziuni noi de integrare școlară și socială.

Dialogul cultural cu partenerii europeni a reușit depășirea emoțiilor și transmiterea abilităților de comunicare artistică într-un spectacolul scenic, când fiecare delegație și-a prezentat și promovat portul și obiceiurile populare.

Organizarea unor ateliere mixte de pictură pe sticlă și formarea unor echipe mixte cu elevi din țări diferite, angrenate în întreceri sportive, precum și în concursuri de cultură generală, realizate cu ajutorul aplicației Kahoot, au contribuit nemijlocit la dezvoltarea competențelor individuale și de grup, la stimularea creativității, la creșterea motivației pentru învățare, la promovarea de noi idei în ceea ce privește integrarea elevilor cu cerințe educaționale speciale în școlile de masă și implicit în societate.

Derularea proiectului va continua cu organizarea celorlalte patru mobilități de către partenerii din Norvegia, Portugalia, Franța și Italia, urmând să se încheie în anul 2024.

Prof. Luminița-Magda Cazan

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus+, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect Erasmus+, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei