Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 84 (8308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cadre didactice de la Școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți au absolvit cursul ”Using Technology in the Classroom”

În perioada 1-7 aprilie 2023, la Split, Croația, a avut loc cursul de formare profesională ”USING TECHNOLOGY IN THE CLASSROOM”, la care au participat și patru cadre didactice de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți.

Cursul în limba engleză, furnizat de organizația Maksima Teacher Training Centre - Erasmus Courses Croatia, în cadrul proiectului Erasmus+, a fost integral finanțat de Comisia Europeană și a avut drept participanți profesori din Italia, Germania, Cipru, Letonia, Austria, Portugalia, Islanda și România. Acesta a vizat în mod specialutilizarea diferitelor instrumente multimedia în activitatea la clasă, crearea unui site web, mijloacele de realizare a benzilor desenate digitale, precum și alte modalități de stimulare a interesului elevilor pentru învățare.

Pe parcursul celor 7 zile în care s-au derulat, activitățile au urmărit abordări educaționale moderne: puterea celor 4C (gândirea critică, creativitatea, colaborarea, comunicarea) în educație, prezentarea unor platforme de învățare, a instrumentelor utilizate în crearea benzilor desenate, rolul acestora și al poveștilor digitale în crearea lecțiilor atractive și interactive. Activitatea practică a fost completată de realizarea unui site web, folosind instrumente precum Adobe Express, Google Sites, Wordpress, Weebly sau Genially. Pornind de la conceptul de Flipped Classroom, au fost dezbătute avantajele și dezavantajele diferitelor abordări, au fost testate instrumente interactive pentru metoda Flipped Classroom, evidențiindu-se în același timp utilitatea acestei metode pentru elevii cu dificultăți de învățare.

Programul cursului a inclus și o vizită la o școală tehnică din Split, ocazie cu care au fost subliniate beneficiile derulării programului Erasmus+ de-a lungul anilor în această unitate. Proiectele desfășurate de către Obrtna Tehnička Škola includ activități de job shadowing pentru cadrele didactice și mobilități VET pentru zeci de elevi pe an

Această participare s-a materializat într-o experiență de învățare inedită, un prilej decolaborare eficientă şi de schimb de bune practice cu cadre didactice de pe întregul continent, o incursiune în istoria orașului Split și o descoperire a coastei dalmate.

Finalizarea cursului a fost marcată de primirea certificatelor Europass Mobility și a celor de absolvire. Din partea Școlii Gimnaziale ”Bogdan Vodă” Rădăuți au participat profesorii: Anca Irinciuc, Daniela Nanu, Ramona Cherniciuc și Cristian Văcărean. Proiectul a inclus până în prezent opt mobilități individuale pentru formarea cadrelor didactice și a fost coordonat de prof. înv. primar Anca Irinciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadre didactice de la Școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți au absolvit cursul ”Using Technology in the Classroom”.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadre didactice de la Școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți au absolvit cursul ”Using Technology in the Classroom”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei