Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 19 (8243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Clubul Voiaj de la Universitatea „Ștefan cel Mare”

În anul 2000, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a înfiinţat organizaţia studenţească Club Voiaj. Aceasta a apărut la inițiativa a doi studenți, Mihai Ioachimciuc și Doru Capră, de la programul de studii “Conducerea unităților comerciale și de turism”. Împreună am identificat existența unei cereri turistice neacoperite în rândul studenților care își doreau să călătorească și să câștige și experiență ca agenți de turism.

Misiunea asumată a fost şi este de a oferi studenţilor Universităţii din Suceava şi elevilor din cadrul colegiilor, liceelor şi şcolilor o alternativă viabilă pentru practică, experienţă în domeniul turismului şi distracţie pe măsură.

Membrii acestei firme-exerciţiu dobândesc cunoştințe practice şi îşi dezvoltă abilităţile de ghid şi agent de turism în domenii de specialitate precum: Marketing în turism, Tehnica operaţiunilor de turism, Ecoturism etc.

Printre activităţile Clubului Voiaj se numără: organizarea de excursii, sejururi, tabere şi revelioane la munte şi la mare (se oferă reduceri şi gratuităţi studenţilor cu venituri reduse care se implică în organizarea şi promovarea activităţilor Clubului de turism Voiaj); facilitarea efectuării de către membrii Clubului Voiaj a unor stagii de pregătire practică în cadrul agenţiilor de turism, unităţilor de cazare, centrelor de informare turistică; oferirea de informaţii cu privire la locurile de muncă disponibile în turism, tendinţele şi oportunităţile de pe piaţa turistică; facilitarea găsirii locurilor de practică în turism pentru studenţii universităţii şi pentru elevii de la colegiile ori liceele care au constituite filiale ale Clubului de turism Voiaj (de ex. Club Voiaj junior de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava); constituirea şi consolidarea unei baze de date privind turismul din Bucovina: unităţi de cazare, societăţi comerciale de transport, agenţii de turism, centre de informare turistică, atracţii - informaţii ce sunt disponibile pe pagina Centrului de informare şi marketing turistic Bucovina www.tourisminbucovina.ro; implicarea în organizarea practicii în cadrul cursurilor de formare de ghizi şi agenţi de turism în vederea obţinerii atestatului de ghid-agent de turism; promovarea turismului din județul Suceava în grupul www.facebook.com/groups/turismsuceava.

Club Voiaj a reuşit să organizeze circuite turistice, sejururi şi tabere în ţară, la munte şi la mare, la care au participat studenţi, elevi şi alte persoane interesate să călătorească sau să efectueze practică ca ghid de turism. Membrii organizației s-au întâlnit cu unul dintre cei mai experimentați ghizi din Suceava, Florin Scripcariu, care le-a împărtășit din secretele activității în turism.

Unii dintre foștii membri ai Clubului Voiaj s-au angajat ca agenți de turism sau chiar s-au lansat ca antreprenori în acest domeniu. Un astfel de exemplu este constituit din doi foști membrii ai organizației: Mihai Costea și Ioana Cîmpanu, care și-au deschis propria agenție de turism, Campion Tour.

În cadrul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava funcționează Club Voiaj junior, coordonat de prof. Corina Stamatin. Împreună (studenți, elevi și profesori) am organizat excursii la București, unde am participat la Târgul de Turism al României, și drumeții în zona periurbană a orașului Suceava. Membrii Club Voiaj junior și ai Clubului Voiaj pregătesc un nou proiect în colaborare cu specialiști și ghizi profesioniști care constă în organizarea de tururi pietonale gratuite în orașul Suceava atât pentru turiști, cât și pentru localnicii care vor să (re)descopere patrimoniul turistic de tip cultural-istoric al municipiului.

Cei interesați să afle mai multe despre activitatea Clubului Voiaj și despre turism în general o pot face accesând paginile: www.facebook.com/clubvoiaj; www.facebook.com/groups/clubvoiajsuceava.

Conf. univ. dr. Alexandru-Mircea Nedelea

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul Voiaj de la Universitatea „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clubul Voiaj de la Universitatea „Ștefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei