Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 25 (7942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Spunem NU violenței în școală!

 

Copiii trăiesc înconjurați de violență, societatea acceptă multe acte violente ca fiind normale, ca atitudini valide pentru coexistență. În fiecare zi, milioane de copii din lume suferă consecințele violenței, maltratării și agresivității, transformându-și astfel viața într-un cerc de ură și suferință, crescând cu violența ca armă defensivă.

Proiectul de responsabilizare socială R.E.S.P.E.C.T., în cadrul Săptămânii județene de prevenire a violenței în mediul școlar (24 – 31 ianuarie 2022) reamintește importanța construirii unui mediu școlar incluziv, armonios, tolerant și non-discriminatoriu, consolidează valorile: Responsabilitate. Educație. Siguranță. Prevenție. Emoții. Comunicare. Toleranță, facilitează conștientizarea importanței de a trăi într-un climat educațional în siguranță, pașnic, pentru a garanta copiilor, tinerilor o educație de calitate. Campania R.E.S.P.E.C.T. a fost inițiată în 2015, de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, coordonator inspector școlar prof. Tatiana Vîntur, și reprezintă valorizarea rezultatelor proiectului strategic „Medierea conflictelor în mediul educațional, social și cultural”.

 În data de 30 ianuarie, în mai multe țări, este marcată  Ziua Internațională a Nonviolenței în școli. Această zi are ca obiectiv promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate, respect și toleranță, mesajul principal al acestei zile fiind „Combatem violența prin cuvinte magice, dragoste universală, nonviolență și pace - Dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolența este mai bună decât violența și pacea este mai bună decât războiul.”

La Școala Gimnazială ,,Dimitrie Păcurariu” Șcheia, Școala Gimnazială ”Niculae Popinceanu” Mihoveni și Școala Gimnazială Sf. Ilie, în cadrul Comisiei Metodice de Prevenire și Combatere a Violenței în mediul școlar, comisie coordonată de d-na prof. Claudia Vornicu, s-au desfășurat activități care au avut drept obiectiv principal prevenirea agresivității și violenței, exersând atitudini și comportamente astfel încât elevii să reacționeze cu responsabilitate și cu o bună gestionare a emoțiilor, în deplină siguranță, printr-o atitudine preventivă, apelând  la metodele specifice educației nonformale, comunicând eficient și activ, promovând toleranța și valorile morale.

Activitățile au fost organizate la inițiativa prof. înv. primar Olga Stanciuc, Lăcrămioara Clucerescu și a prof. dirig. Sarmiza Luca, Irina Focșa- Spoială, Geanina Țăruș, Elena Berari, Claudia Vornicu împreună cu elevi ai claselor I, a V-a, a VI-a și a VII-a din școlile din comună. Exemple de activități: „Porumbeii Nonviolență”, „Stop violența în scoală”, „Spune Nu violenței”. Mulțumim doamnei director Ioana Bahrincean pentru susținere în desfășurarea acestei pleiade de activități.

Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar (25 - 31 ianuarie 2022) a fost o săptămână a emoțiilor, a prieteniei și a înțelegerii pentru elevi. Aceștia au promovat toleranța și responsabilitatea, diversitatea, solidaritatea și respectul față de ceilalți în cadrul unor activități în care au exersat comportamente nonagresive în mediul școlar și în afara acestuia, au identificat forme și cazuri de violență verbală și fizică, au conștientizat efectele negative ale propriilor comportamente - atunci când nu își stăpânesc emoțiile, au exemplificat comportamente anti-violență, pentru a transmite întregii școli un mesaj de pace și de toleranță. 

Elevii și-au scris părerile, ideile, și-au exprimat sentimentele prin desene, care îndeamnă la nonviolență, pace, acceptare, toleranță, respect, empatie, solidaritate. Aceștia au compus slogane și mesaje împotriva violenței, au vizionat materiale informative - pentru a cunoaște formele violenței, în scopul evitării acestora, desene cu mesaje nonviolente care vor fi cuprinse într-o expoziție.

Prof. Vornicu Claudia

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spunem NU violenței în școală!.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spunem NU violenței în școală!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei