Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 297 (7298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect european de anvergură, la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” din Fălticeni

Prima întâlnire transnaţională de parteneriat strategic pentru Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni s-a derulat, în perioada 3-5 decembrie a.c., în Nicosia, Cipru.

Începând cu 1 noiembrie 2019, cu finalitate în octombrie 2021, colegiul este partener în proiectul Erasmus+ intitulat ,,EdComix’’, Acţiunea cheie KA201 – Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici, împreună cu alte patru ONG-uri din Cipru, Grecia, Spania şi Belgia, Yuzupulse (Franţa) fiind coordonatorul acestui proiect.

La această primă întâlnire, colegiul a fost reprezentat de dir. Claudia Suseanu şi prof. Magdalena-Simona Truşcan.

Directorul colegiului, Claudia Suseanu, a declarat: „Există o lungă tradiţie în şcoală privind implementarea proiectelor europene cu impact pozitiv asupra calităţii educaţiei la nivelul acestei instituţii. Produsele intelectuale specifice acestui proiect vor sprijini elevii în parcursul lor educativ şi profesorii interesaţi de resurse noi în activitatea lor didactică”.

Studiile şi sondajele Uniunii Europene confirmă faptul că exigenţele angajatorilor cresc, absolvenţii întâlnind deseori dificultăţi în realizarea carierei profesionale. Cu toate că limba engleză este, la ora actuală, predată în proporţie de peste 90% în majoritatea şcolilor europene, nu este mereu asimilată la un nivel optim. Materialele educaţionale sub forma benzilor desenate create în acest proiect vor reprezenta un suport real şi de impact pentru dezvoltarea competenţelor de limba engleză ale elevilor din învăţământul secundar. La rândul lor, profesorii îşi vor îmbunătăţi metodele de predare a limbii engleze şi competenţele TIC utilizând platforma e-learning a proiectului. Aici vor întâlni tutoriale care vor explica, pas cu pas, procesul de creare a benzilor desenate în format digital şi includerea acestora în lecţiile de limba engleză.

„Îmbunătăţirea tehnicilor de predare pentru profesorii de EFL prin metode şi tehnici inovative (digital comic books) şi dezvoltarea competenţelor de limba engleză pentru elevii din învăţământul secundar prin intermediul benzilor desenate, inclusiv pentru elevii cu cerinţe educative speciale, sunt două axe prioritare pe care le urmăreşte proiectul şcolii noastre”, informează prof. Magdalena-Simona Truşcan, coordonatorul proiectului la nivelul şcolii.

La nivel de parteneriat transnaţional, proiectul are drept grup ţintă elevi din învăţământul secundar, elevi cu cerinţe educative speciale din învăţământul secundar, dar şi profesori de limba engleză care îşi doresc optimizarea tehnicilor de predare.

Impactul estimat al proiectului va fi cuantificat la nivel local şi european, vizând astfel asigurarea de beneficii pe termen lung. Toate materialele realizate în cadrul proiectului vor fi accesibile atât pe site-ul proiectului, platforme precum eTwinning sau School Gateway, cât şi pe pagina de Facebook destinată proiectului EdComix, asigurând, în acest fel, premisele desfăşurării unui proces educaţional la standarde europene, a mai precizat prof. Magdalena-Simona Truşcan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect european de anvergură, la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Proiect european de anvergură, la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” din Fălticeni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei