Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 193 (7194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colțul cititorului

DUPĂ 30 DE ANI, ABSOLVENȚII REVOLUȚIEI

,,Dragi profesori și colegi,

...s-au scurs 30 de ani de când clopoțelul a sunat ultima oară pentru NOI, cei care am plecat de pe băncile Școlii Generale Forăști, timizi, dar încrezători în visele noastre. Ne-am bucura să fim împreună  cu toții pe 11 august 2019 la ora 13:00 în fosta noastră sală de clasă pentru cel mai emoționant curs festiv, iar la ora 19:00 la Hanul Drăgușeni vom sărbători evenimentul încărcat cu multe emoții și amintiri.”

Așa suna invitația surpriză atât pentru colegi, cât și pentru profesori.

Acum putem, după derularea frumoaselor evenimente, să înțelegem mai profund ce dorea să spună Mihai Eminescu că ,,Totul ia timp și timpul ia totul”.

Îndemnați de  cele mai alese gânduri canalizate de motoul ,,CEI MAI BUNI PROFESORI SUNT CEI CARE TE ÎNVAȚĂ ÎNCOTRO SĂ TE UIȚI, DAR NU ÎȚI SPUN ȘI CE SĂ VEZI!”, profesori și elevi au dat curs chemării foștilor elevi absolvenți a 10 clase în anul 1990 la Școala Generală Forăști. Dacă pe timpul C.A.P.-ului aici erau grajduri, timpul a hotărât că mai important e pentru comunitate ca acesta să devină o instituție de cultură. Timpul a trecut, elevii au devenit părinți, iar școala arată acum elegantă și foarte primitoare, renovată cu 8,2 miliarde lei vechi în anul 2008.

,,... un prilej de sărbătoare, încărcat cu emoții, dar și de mare bucurie”, ține să sublinieze Pițel (acum Melinte) Dana, cea care, tocmai din Spania,  mânată de dorul de țară, colegi și profesori, a inițiat împreună cu Balan (acum Nechita) Cristina acest eveniment. Nu ar fi fost posibilă organizarea acestui eveniment fără sprijinul tuturor colegilor care le-au susţinut  din toate punctele de vedere . ,,Acum aproape toți suntem părinți mândri de rezultatele copiilor noștri. Am fost o generație de sacrificiu, pot spune așa. Revoluția ne-a adus noi oportunități, dar și dezavantaje. Suntem toți împrăștiați în toată lumea: Spania, Italia, Irlanda,  motiv pentru care nu au putut spune toți <DA> la strigarea catalogului. Sunteți niște oameni minunați! Vă doresc să fiți mereu așa TINERI și MOTIVAȚI! Sunt mândră de voi!”, conchide ,,vinovata” de acest eveniment, una dintre cele mai silitoare la învățătură.

Totul a decurs într-un scenariu minuțios ales: tineri în frumoasele costume naționale au oferit pâine și sare distinșilor invitați. Foști elevi și profesori, însoțiți de consoarte, au trăit momente unice: citirea catalogului,  relatarea situației sociale, socializarea.

Cum se și cuvenea omenește, la inițiativa doamnei profesoare Samson Raveica, fosta dirigintă, a fost ținut un moment de reculegere în memoria fostului profesor Ciobanu Vasile. Dumnezeu să-l odihnească-n liniște!

La manifestare au dat curs invitației și foștii învățători Muraru Elena și Avramia Valeru, în prezent profesor la Școala Gimnazială Bosanci, precum și profesorii SAMSON RAVEICA(diriginte, geografie), CAȘCAVAL IOAN (limba și literatura română), MOISOIU RADU(matematică), TIMOFTE MARIA (istorie),ACOZMEI LUCREȚIA (învățător). De menționat că d-l profesor Moisoiu Radu a venit tocmai din Covasna. A fost diriginte, directorul al acestei școli, dar a și devenit profesor universitar în orașul natal Covasna, după retragerea domniei sale pe meleagurile natale.

Plină de emoție, dar cu un discurs bine ales, doamna dirigintă Samson Raveica a deschis evenimentul, dar sentimentul apăsător a făcut ca glasul să-i fie glazurat cu nod în gât câteva momente, cu cuvinte diluate în lacrimile sorbite din iubire, dăruire, amintiri ascunse, fericire și mâhnirea neputinței în fața timpului, dând activității o încărcătură aparte. Cerându-și scuze, fosta dirigintă, apăsată de anii mulți și grei, a plecat mulțumită și împlinită acasă...

Catalogul clasei a fost citit de domnul profesor/director Cașcaval Ioan, moderatorul celor trei ore de depănare a amintirilor pentru elevii: ANTONOAIA CRISTINICA, ANDONE IONEL, ANTONOAIA SILVIU-MARIAN, ANTONOAIA COSTACHE, ANTONOAIA DUȚU, ATOMEI VASILE, ANTON MIHAELA, ARTENIE OANA-MIHAELA, ASPĂTĂRIȚEI ȘTEFAN, BALAN CRISTINA, BÂRSAN FLORENTINA, BÂRSAN NARCISA-CRISTINA, BOBOC CRISTINA, CIOCAN MARCEL, CUCOȘ CEZAR, DASCĂLU DANIELA, GHICA VALENTIN, GHIORGHIASA MIHAELA, IACOB CRISTINEL, IONICĂ CRISTIAN, IFTIME COSTICĂ, ISAIC MIRCEA-CRISTIAN, JAMȚ DORIN, LIVADARIU CONSTANTIN, NECHITA LAURENȚIU, NEGRUȚ BRÂNDUȘA, PIȚEL DANA, PASCU NICOLETA, PUNGĂ MARIA, SAMSON NICU, SCUTARIU IOAN ȘTEFAN LUCETA, TUDOSE CONSTANTIN, TĂRNĂUCEANU ALINA, ȚIGĂNAȘU DORIN, TIMOFTE VIOLETA.

Cu deosebită mândrie și sinceritate au trecut în revistă diferite profesii atât ale foștilor elevi, ofițeri de carieră, șoferi, agricultori, muncitori, diferite alte profesii liberale, dar și mândria actualilor părinți pentru copiii acestora aflați la diferite licee și facultăți fie la medicină, fie informatică sau finanțe. 

Masa, muzica și dansul au săvârșit cu atâta încântare REVEDEREA, dând a înțelege că va fi și o altă zi, peste ceva timp, pentru  a depăna și alte amintiri.

Și uite așa, derulând la cald cele întâmplate, suntem îndreptățiți să recunoaștem că Einstein avea mare dreptate: ,,Educația este aceea după ce ai uitat tot ce ai învățat la școală”.

PLĂCUT!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DUPĂ 30 DE ANI, ABSOLVENȚII REVOLUȚIEI.
 Vizualizări articol: 2478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
DUPĂ 30 DE ANI, ABSOLVENȚII REVOLUȚIEI5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei