Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 278 (6988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parteneriat în cadrul unui proiect Erasmus+ din partea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, USV

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a realizat toate activităţile din cadrul Proiectului Erasmus+ KA 2 - 2 IMINED, Grant Agreement Number 2016-1-LT01-KA204-023223. Proiectul Erasmus+ a fost iniţiat de către Universitatea Klaipeda, Lituania, cu un număr de 8 parteneri din diverse ţări europene. Acesta a început în luna septembrie 2016 şi se va finaliza în decembrie  2018 şi are spre gestionare pentru întreg proiectul un buget de 174.774 euro, iar pentru partenerul sucevean a fost alocată suma de 13.821 euro, pentru activităţile de cercetare şi formare.

Obiectivele şi activităţile proiectului fac referire la crearea şi testarea instrumentelor educaţionale inovative bazate pe tehnologii digitale specifice imigranţilor sau celor care vizitează un spaţiu diferit faţă de cel de rezidenţă pentru achiziţionarea cunoştinţelor de bază şi înţelegerea vieţii socioculturale a ţării gazdă. În prima etapă s-a realizat o cercetare referitoare la nevoile celor care vizitează ţările implicate în proiect, urmând ca apoi rezultatele să fie transpuse pe o platforma digitală. A urmat un curs de formare care a presupus prezentarea şi utilizarea documentelor valabile la adresa www.migis.eu de către partenerii din cadrul proiectului: Pixel Asociatione (Italia), Universitatea Antevelde, Gent (Belgia), Universitatea Lepajas (Letonia), Asociaţia Safe House din Riga (Letonia), Fundaţia pentru dezvoltare culturală, Sofia (Bulgaria), Fundaţia EuroEd, Iaşi şi Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. Documentele aflate pe această platformă sunt ordonate după mai multe capitole (informaţii generale, istorie, cultură, sistem de învăţământ, sistem de sănătate, modalităţi de a învăţa limba ţării, muncă şi sistemul de securitate) şi pot fi foarte utile studenţilor care vin în România din alte ţări şi care ar dori să afle mai multe informaţii pentru a se adapta mai uşor comunităţii şi ţării gazdă.  După cursul de formare au urmat o serie de activităţi menite să utilizeze platforma digitaă şi să analizeze feed-back-ul primit de la cursanţi pentru a îmbunătăţi divese aspecte specifice. Din partea partenerilor din cadrul proiectului au fost primite pentru partenerii români o serie de noi proiecte în cadrul Erasmus+ care să fie depuse in acest an sau viitoare colaborări pe tematica formării profesorilor sau a internaţionalizării studenţilor din domeniul Ştiinţelor Educaţiei, formare care devine astfel nu numai un proces regional, ci şi unul internaţional prin numeroasele oportunităţi oferite studenţilor înrolaţi în formarea iniţială pentru o carieră didactică.  Rezultatele proiectului pot fi utilizate atât pentru cei care doresc să se integreze în România (studenţi, profesori, alte categorii sociale), dar şi pentru studenţii români care doresc să beneficieze de o bursă Erasmus în ţări precum: Belgia, Italia, Letonia, Lituania (ţări partenere în cadrul proiectului).

Pentru informaţii despre activităţile proiectului puteţi accesa următorul link http://fsed.usv.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=249&Itemid=135 sau puteţi comunica utilizând adresa de e-mail: otiliac@usv.ro (responsabilul de proiect, conf. univ. dr. Otilia Clipa, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriat în cadrul unui proiect Erasmus+ din partea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, USV.
 Vizualizări articol: 1258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parteneriat în cadrul unui proiect Erasmus+ din partea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei