Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2014 - Anul XIX, nr. 130 (5639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ziua Europeană a Curăţeniei – 10 mai 2014, la Colegiul Alexandru cel Bun

Europeană a Curăţeniei (Let` s Clean Up Europe!)care a avut loc la data de 10 mai 2014, campanie a Asociaţiei Planeta Verde care a gândit un eveniment de îndepărtare a litteringului la nivel european desfăşurat în aceeaşi zi pe tot continentul şi care implică un număr cât mai mare de persoane.

Însoţiţi de cadre didactice, elevii s-au deplasat în zona de agrement Ariniş sâmbătă la ora 9. Elevii şi-au adus mănuşi de acasă sau au primit de la Primăria Gura Humorului, care a susţinut activitatea cu saci menajeri. Zona dintre podul suspendat şi Podul Voroneţ a fost cea vizată, în mod special zonele de picnic unde sacii s-au umplut, ba chiar nu au fost suficienţi. Primăria a suplimentat numărul şi obiectivul a fost îndeplinit, în final cei 105 saci fiind ridicaţi de firma de salubrizare a oraşului.

Deşeurile au fost sortate, iar în funcţie de conţinut sacii au fost etichetaţi pentru ca ridicarea acestora să se facă selectiv, aşa cum s-a făcut şi adunarea gunoaielor. Şi au fost multe. Din nou elevii s-au confruntat cu situaţii dificile, cu zone accidentate, cu grămezi de deşeuri în pădure, pe albia râului Moldova, dovezi ale unei lipse totale de educaţie a celor care aleg să-şi petreacă timpul liber în zona respectivă, dar uită normele elementare de bun-simţ.

Vremea a încurajat participarea şi a oferit o dimineaţă reală de primăvară în care a existat şansa responsabilizării, a implicării şi a educării prin participare directă la ecologizare. E dificil de înţeles comportamentul oamenilor, dar mai ales atitudinea în ceea ce priveşte mediul. Dovezile au existat pe teren şi au fost atât de numeroase încât şi revolta copiilor a fost pe măsură. Aşa vor înţelege că finalul unor momente de distracţie, al picnicurilor, poate fi unul responsabil. Participanţii ar trebui să înveţe că natura se sufocă de la atâtea gunoaie şi că nu e deloc dificil să foloseşti un sac menajer, să aduni resturile şi să le depozitezi în locuri special amenajate. Educaţia începe acasă, continuă la şcoală, dar se termină tot acasă, de aceea fiecare activitate de voluntariat în vederea ecologizării ar trebui să devină un strigăt, o atenţionare asupra viitorului incert pe care îl are mediul înconjurător atâta timp cât cei aflaţi în mijlocul lui nu-i acordă atenţie şi îl distrug încet, dar sigur.

Coordonatorul echipei de elevi le mulţumeşte pentru participare şi îi roagă să aplice lecţia pe care au învăţat-o în fiecare zi, oriunde s-ar afla.

 

Prof. Brînduşa Luminiţa CÎMPAN
Colegiul Alexandru cel Bun
Gura Humorului, judeţul Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Europeană a Curăţeniei – 10 mai 2014, la Colegiul Alexandru cel Bun.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Europeană a Curăţeniei – 10 mai 2014, la Colegiul Alexandru cel Bun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei