Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2016 - Anul XXI, nr. 265 (6378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Un obiect care face parte nu din cultura naţională, ci din incultura naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La şcolile de şoferi din România trebuie introdus obligatoriu un curs despre frazele şi gesturile clasice ale conducătorului auto. Este necesar ca fiecare om de la volan să înjure porcos şi să ridice corect degetul mijlociu, când se iveşte un conflict în trafic. Iar conflictele sunt tot mai dese.

De asemenea, este absolut necesar ca şoferii să ştie cum se ameninţă colegii de pe drum cu bâta de baseball. Te-a claxonat unul şi te-a spurcat? Îi roteşti oleacă bâta şi-i spui clar, ca să-ţi poată citi pe buze:

- Cu asta îţi fac educaţia, amice idiot!

De fapt, ce vorbesc eu... Fiecare cetăţean al patriei ar trebuie să poarte la el o astfel de bâtă de baseball. Nu doar tâlharii, violatorii şi alţi nelegiuiţi, pentru care e un instrument în meseria lor. Nu doar firile mai pestriţe la maţe, care iau foc la nervi din te miri ce, ci şi cetăţenii aparent paşnici. Pentru că bâta de baseball e sculă de atac, dar şi de apărare. Ea vine din America, şi tot ce vine de acolo e convingător, mai puţin Donald Trump.

Fetelor de liceu mai arzoaice, bunăoară, care se mai ceartă de la băietani, le este indispensabilă bâta, care trebuie purtată la ele, peste chiloţi şi sutien. Dar nici oamenilor de afaceri, care participă la negocieri şi n-au suficiente argumente de convingere, nu se poate să le lipsească. Cei care locuiesc singuri, mai ales pensionarii, trebuie şi ei să ia lecţii de autoapărare cu bâta de baseball... Şi mai cu seamă membrii partidelor politice, că începe campania pentru alegerile generale. Cum să te prezinţi la alegeri, fără bâta ta de baseball? Păi, mai sunt alea alegeri credibile?

Peste tot vor fi bâte de baseball, frate. O infuzie a unui instrument dintr-un sport care face parte din cultura americană. E drept, în România, el face parte nu din cultură, ci din incultură.

Dacă aş găsi un întreprinzător interesat, aş deschide mintenaş cu el o făbricuţă, care să acopere comenzile tot mai mari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un obiect care face parte nu din cultura naţională, ci din incultura naţională.
 Vizualizări articol: 1846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Un obiect care face parte nu din cultura naţională, ci din incultura naţională4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei