Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2016 - Anul XXI, nr. 264 (6377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Trump şi restul lumii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Schimbarea a venit ca toate marile schimbări – peste noapte. Asta pentru că, vorba unui internaut, în America, alegerile se întâmplă noaptea. De ce oare, unde mai pui că nu e prima dată? E drept că internauţii sunt de foarte multe feluri, inclusiv de felul acesta, incredibil de stupid. Dar tocmai această diversitate ne face viaţa mai frumoasă.

Odată cu rezultatul alegerilor din Statele Unite ale Americii au apărut şi reacţiile planetei. De la indici bursieri care s-au dus în cap, până la felicitări oficiale ale şefilor de state, dar trecând musai prin părerile oamenilor de rând, care simt nevoia să-şi exprime punctul de vedere cu privire la politicile de securitate ale marilor puteri militare, angajamente, teatre de operaţiuni, implicaţii, războaie etc., tot felul de chestiuni, parte a atribuţiilor celui mai puternic om al planetei – preşedintele Statelor Unite. Adică un fel de fotbal la care ne pricepem cu toţii. Şi exact ca la fotbal, unde spectacolul tribunei este savuros, aşa şi comentariile publicate în reţelele de socializare vizavi de câştigătorul alegerilor, Donald Trump, sunt care mai de care mai hazlii. De pildă, n-am putut să nu remarc „amărăciunea” cu care un român îşi arăta dezamăgirea că Madonna nu-şi va mai putea pune în practică promisiunile ispititoare făcute votanţilor lui Hilary Clinton. De partea direct implicată a Atlanticului, în America, soluţia tot una românească e – emigrarea. Se ia în discuţie această manevră ca singura alternativă la dezastrul numit Trump, numai că ei nu pleacă în Congo, ca românii, ci în Canada, că e peste drum. Cu menţiunea că sistemul electronic de solicitări pentru migranţi din Canada se blocase deja din primele ore de după anunţarea rezultatului. Aşa o fi...

În acelaşi context, se spune că dacă ar fi câștigat Hillary Clinton, jumătate de America ar fi fost în depresie și s-ar fi gândit să se mute în altă ţară. Pentru că a câștigat Trump, probabil jumătate de lume este în depresie și caută o altă planetă. Parcă nici chiar aşa. Există şi părţi bune ale acestei neaşteptate situaţii. Totul a devenit brusc mult mai interesant. Clinton era extrem de previzibilă, în timp ce Trump va trebui să ne arate partea sa cel mai puţin expusă până acum. Nimeni nu şi-l imaginează pe Donald Trump preşedintele, cert este că, cu el, nu ne vom plictisi. Asta ca să rămânem pe haz şi nu neapărat de necaz. Până una alta, după ce o planetă întreagă l-a hulit şi l-a blamat pe candidat, odată devenit câştigător al prezidenţialelor din America şi deci cel mai puternic om al planetei, s-au înroşit telefoanele de felicitare şi mesajele oficiale de speranţă într-un viitor roz. Un lucru este indubitabil: sloganul de campanie al lui Donald Trump a fost al câştigătorului încă de la facere - „Let's make America great again!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trump şi restul lumii.
 Vizualizări articol: 2269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Trump şi restul lumii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei