Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2016 - Anul XXI, nr. 43 (6156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Paralizia fetiţei nenorocite de şoferul dornean nu e cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vatra Dornei este o staţiune montană balneoclimaterică, unde se tratează nu doar afecţiuni ale sistemului nervos, ale celui respirator ori digestiv. Mai nou, în această nestemată a Bucovinei se tratează şi infracţiunile grave. O dovedeşte cazul şoferul parfumat cu alcool, care a nenorocit o fetiţă de opt ani, apoi a fugit de la locul făpţii. Mutilarea a avut loc în ianuarie 2013, sentinţa venind circa trei ani mai târziu.

O sentinţă care demonstrează ceea ce afirmam mai sus despre Vatra Dornei. Infractorul a ieşit curat, cu un cazier zâmbitor, Justiţia locală oferindu-i un frumos cadou, sub forma unei condamnări cu suspendare. Motivul? Se zice că şoferul respectiv e băiet gentil în societate. În plus, şi-a mai recunoscut şi fapta. Cică o mai şi regretă. Ce mai vreţi?

Prima speculaţie a acestei acrobaţii fanteziste ţine de interpretarea dată comportamentului inculpatului în societate. În viziunea judecătorilor, să dai bună ziua compensează atitudinea dovedită într-o situaţie limită, cum e aceea a comiterii unui accident grav de circulaţie. Eu aş fi gândit exact pe dos: că a fugi în mod laş de la locul schilodirii unui copil reprezintă un comportament abject în societate, nicidecum unul în regulă. 

A doua speculaţie vine din apropierea geografică dintre infractor şi Judecătorie. Omul locuind colea, la Neagra Şarului, a avut suficient timp să apese pe nişte pedale şi să schimbe nişte viteze, astfel ca judecătorii să vireze în sensul dorit.

Nu-l cunosc pe cel care a dat sentinţa aceasta şi nici nu vreau să-l cunosc. Asemenea hotărâri sunt de-a dreptul inconştiente. Ele reprezintă o invitaţie pentru alţi şoferi inconştienţi de a-şi bate joc de legi, ştiind că nimic nu li se poate întâmpla. Pentru că ce este aia închisoare cu suspendare? Există pedeapsă la fără frecvenţă?

Iar pe fetiţa paralizată cine o mai face om? Căci paralizia ei nu e tot cu suspendare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paralizia fetiţei nenorocite de şoferul dornean nu e cu suspendare.
 Vizualizări articol: 2286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Paralizia fetiţei nenorocite de şoferul dornean nu e cu suspendare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iaurt grecesc de casă Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite produse lactate în întreaga lume.Avem nevoie de:1,5 litri lapte ( amestec de vacă și de capră în... Citeşte