Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2016 - Anul XXI, nr. 43 (6156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Internat la spital

Individul care ataca femei şi le înjunghia în plină stradă este un bărbat cu afecţiuni psihice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul care a creat panică în zona cartierului Areni după ce a înjunghiat două femei în plină stradă a fost prins de poliţişti după mai bine de şase luni de muncă. Este vorba de un bărbat de 36 de ani, care locuieşte în aceeaşi zonă, dar care suferă de afecţiuni psihice, motiv pentru care Tribunalul Suceava a dispus măsura de siguranţă a internării medicale provizorii până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol. De asemenea, instanţa a dispus şi expertizarea medico-legală psihiatrică a suspectului de către Comisia medico-legală psihiatrică din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava.

Cele două fapte au fost comise în august 2015, respectiv ianuarie 2016, iar poliţiştii au avut dificultăţi în a-l prinde pe suspect deoarece acesta ataca fie la primele ore ale dimineţii, fie spre seară. În plus, acesta nu fura absolut nimic de la victime, iar imediat după ce le înjunghia se făcea nevăzut.

Poliţiştii spun că munca a fost îngreunată de lipsa unor elemente esenţiale în stabilirea activităţii infracţionale: motivaţia infracţională, scopul infracţional urmărit, elemente de legătură între autor şi victime, lipsa scopului patrimonial, similarităţi privind intervalul de timp. Pentru că aveau un perimetru aproximativ în care agresorul acţiona, poliţiştii au reconfigurat traseele de patrulare şi au suplimentat efectivele, în vederea prevenirii unor fapte similare, dar şi pentru obţinerea de date şi informaţii care să ducă la identificarea autorului.

„Au fost vizionate sute de ore de filmări ale unor sisteme tehnice din proximitatea zonelor de producere a agresiunilor, s-au purtat discuţii peste 200 de persoane pentru obţinerea de date şi indicii, s-au dispus expertize medicale şi ştiinţifice şi au fost analizate zeci de profiluri de potenţial autori. După o muncă neîncetată de aproape şase luni de zile, poliţiştii au reuşit să identifice persoana bănuită de comiterea ambelor fapte şi să dispună măsuri legale de izolare a autorului, astfel încât acesta să nu mai poată pune în primejdie viaţa altor persoane”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

Cum s-au comis faptele

Prima faptă datează din 25 august 2015, când o femeie de 55 de ani a reclamat la Poliţie că a fost atacată în plină stradă. Se întâmpla în jurul orei 21.50, în timp ce femeia mergea pe aleea dintre străzile Prof. Leca Morariu şi str. Universităţii în apropierea Şcolii de Artă Suceava. La un moment dat, din spate a venit un bărbat necunoscut, care fără să-i spună ceva sau să-i ceară vreun bun, i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în zona spatelui şi gâtului, după care a fugit.

Parcă trasă la indigo este şi agresiunea din 22 ianuarie 2016, cu singura diferenţă că nu s-a produs seara, ci la primele ore ale dimineţii. Reclamaţia a venit la ora 6.21, când o femeie de 54 de ani din Suceava a alertat poliţia că a fost lovită cu un cuţit lângă alimentara din cartierul Areni. Femeia plecase cu câteva minute mai devreme de la locuinţa situată în zona Areni şi intenţiona să ajungă la serviciu. Nu a mai ajuns la locul de muncă, deoarece în faţa alimentarei din cartierul Areni, după ce a auzit din spate nişte paşi grăbiţi cărora nu le-a dat importanţă, a fost atacată şi lovită cu un cuţit în zona spatelui. Ca şi în primul caz, agresorul a fugit imediat după ce a comis fapta, fără ca femeia să-l poată vedea la faţă.

Ambele fapte au fost încadrate la tentativă de omor, având în vedere zonele vitale vizate de autor (torace), precum şi faptul că s-a folosit de un cuţit.

„Siguranţa stradală este una din priorităţile Poliţie Române şi vom face tot ce este posibil pentru a oferi sucevenilor o comunitate sigură şi civilizată. Poliţiştii mulţumesc cetăţenilor şi mass-media pentru sprijinul oferit pe parcursul documentării cauzei”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care ataca femei şi le înjunghia în plină stradă este un bărbat cu afecţiuni psihice.
 Vizualizări articol: 5245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Individul care ataca femei şi le înjunghia în plină stradă este un bărbat cu afecţiuni psihice5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ALOO ! trimis de
(22 feb 2016, 11:09:39
Voi sunteti mai nebuni ca nebunul. Si aici ma refer la autoritati.
Cum sa duci ma la spital asa un specimen si sa-i dai si drumul cand se insanatoseste, cum sa se insanatoseasca asa un element ? Trebuie sa moara cineva ca sa se faca ce trebuie ?
De ce nu se prezinta identitatea autorului. O fi vreun "nebun" cu relatii sus puse ?
Astept ca opinia publica sa nu inghita gogoasa asta si sa se ia masuri concrete !
Siguranta si linistea pe strada pe primul loc ?! -- Unde ma, daca tu, un dezechilibrat care doar dintr-o intamplare nu a reusit sa-si duca planul diabolic la capat, il internezi la nebuni 2 luni de unde aia ii dau drumul din motive de aglomerare ?!
1.1  RE: ALOO ! trimis de
(22 feb 2016, 15:03:10
Stai linistit ca nu va iesi asa usor de la nebuni! sunt doua fapte grave de tentativa de omor asta inseamna ca va lipsi o perioada de timp de pe strazi,in cea ce priveste viitorul lui depinde de apropiati lui daca isi va lua cineva angajamentul de avea grija de el,o parte din vina o avem si noi ca nu reactionam la timp si nu ne pasa de cea ce se intampla in jurul nostru, si nu in ultimul rand trebuie sa fim mai atenti, nu sa mergem cu capul jos, ca uite ce se intampla primesti una in cap si nu sti cine tia dat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iaurt grecesc de casă Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite produse lactate în întreaga lume.Avem nevoie de:1,5 litri lapte ( amestec de vacă și de capră în... Citeşte